Люби свого ближнього, як самого себе! (ФОТО)

У мальовничому селі Кленовець, що на Мукачівщині, в християнському центрі Мукачівського благодійного фонду «Скеля», гостинно приймають на тимчасове проживання громадян, які перемістилися з регіонів проведення антитерористичної операції. В основному це соціально-вразливі категорії населення: сім’ї з малолітніми дітьми, інваліди, особи літнього віку, які вкрай потребують допомоги та підтримки як з боку держави так і від оточуючих.

Задля підвищення рівня доступності інформації щодо соціальної підтримки цієї категорії осіб, фахівці Мукачівського районного центру зайнятості спільно з представником управління соціального захисту Мукачівської райдержадміністрації, провели виїзний захід для переселенців, які проживають в селі Кленовець.

Упродовж червня-жовтня 2014 року в християнському центрі знайшли тимчасовий притулок багато сімей, які перемістилися зі східних регіонів України. На даний час значна частина їх вже повернулися додому, або переїхали на інше місце проживання. Працездатні члени 5-ти родин, які зараз проживають в християнському центрі, відвідали захід де отримали інформацію, роз’яснення та консультаційні послуги працівників служби зайнятості.

Заступник директора — начальник відділу надання соціальних послуг Кленовець 2Мукачівського районного центру зайнятості Світлана Кополовець ознайомила присутніх з послугами державної служби зайнятості, станом місцевого ринку праці, можливостями працевлаштування на умовах цивільно-правових угод, залученням до тимчасової зайнятості.

Представник управління соціального захисту Мукачівської РДА Ольга Гегедош надала роз’яснення з порядку оформлення і видачі довідок особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або районів проведення антитерористичної операції, а також з питань надання щомісячної адресної допомоги цій категорії осіб.

У ході зустрічі, у громадян виникали запитання. По мірі компетенції, спеціалісти центру зайнятості надавали відповіді, роз’яснення чи інформували переселенців про установи району, куди необхідно звернутися для вирішення тих чи інших питань.

Корисними для переселенців стали інформаційні брошури як з послугами Державної служби зайнятості так і з адресами та контактними телефонами установ та організацій, які допоможуть при вирішенні соціально-побутових проблем.

Зустріч пройшла в теплій обстановці. Гості Закарпаття, які опинилися тут в результаті скрутних життєвих обставин, щиро дякували за розуміння та підтримку, а фахівці служби зайнятості , в свою чергу, запевнили, що завжди радо прийдуть на допомогу.
Мукачівський районний центр зайнятості

Інтернет-видання
UA- Reporter.com

Роз’яснення з порядку оформлення і видачі довідок біженцям і переселенцям