Керівника підрядної фірми підозрюють у заволодінні понад 2 млн грн на будівництві тублікарні в Нижній Апші на Тячівщині (ФОТО)

Керівника підрядної фірми підозрюють у заволодінні понад 2 млн грн на будівництві тублікарні в Нижній Апші на Тячівщині (ФОТО)

У ході досудового розслідування, яке здійснюють співробітники СУ Поліція Закарпатської області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Закарпатській області, з’ясовано, що реальні обсяги та вартість робіт не відповідають заявленим у проєктній та звітній документації. Це підтверджують висновки судової будівельно-технічної експертизи. 

Так, сума збитків обласному бюджету склала понад 2 млн грн. Більш ніж половиною вказаних коштів підрядник заволодів, недовиконавши роботи по влаштуванню комунікацій.

Дії підприємця кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 5 ст. 191 КК України (заволодінням майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах). 

Триває слідство, перевіряється можлива причетність до незаконної діяльності певних посадових осіб та інженерів з технічного нагляду, повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

13 січня 2021р.

Теги: заволодіння, тублікарня