Під завершення тижня на Закарпатті буде до -10 -12 градусів уночі

Під завершення тижня на Закарпатті буде до -10 -12 градусів уночі

Із цієї п’ятниці температура повітря, за його словами, знизиться вночі до -10 -12 градусів, у горах — до 21 градуса морозу. У гірській частині майже весь тиждень, окрім вихідних, будуть опади. На рівнині сніг очікують 13-14 січня.

«Висота снігового покриву може сягати на ранок 13-го січня в діапазоні від 4 см до 12-ти, — сказав Василь Манівчук. — Сніг падатиме всюди. Сніг рівномірний, спокійний з невеликим посиленням у нічні та ранкові години. Збережеться він на найближчі 5-6 днів. З небезпечних явищ на цей період ми очікуємо посилення ожеледиці на дорогах, поривчастий вітер 15-20 м/с в горах. Відповідно, це утворення хурделиць».

В Ужгороді підготували техніку для очищення вулиць. Про це розповів заступник міського голови Іван Шимон після сьогоднішньої наради в міськраді. Ввечері за потреби на автошляхи міста виїде техніка. Комунальники мають 7 дорожніх машин, 4 трактори, екскаватор і грейдер, а також підготували 600 кубометрів сипучих матеріалів.

«Обговорено питання готовності техніки до виїзду в разі потреби, достатньої кількості сипучих матеріалів, якими буде оброблено дорожнє покриття, — сказав Іван Шимон. — Хотів би звернутися до водіїв, які проживають в Ужгороді, а також туристів нашого міста не залишати свої транспортні засоби в місцях, які не призначені для паркування, для того, щоби техніка мала можливість вчасно й оперативно розчищати сніг».

12 січня 2021р.

Теги: градуси, мороз