%d1%94%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b0-%d1%88%d0%b0%d1%88%d1%96%d0%ba%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%85%d0%be%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%b2-%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%bf%d1%82%d1%96-%d1%83%d0%b6%d0%b3-2

Єпископа Шашіка поховали в крипті Ужгородського кафедрального собору (ВІДЕО)

Єпископа Шашіка поховали в крипті Ужгородського кафедрального собору (ВІДЕО)

З 10 години ранку до 13 дня в Ужгородському греко-католицькому соборі служили поминальну літургію за Міланом Шашіком. Разом із батьками пом’янути єпископа прийшов ужгородець Олександр Буксар. Каже: з владикою Міланом пішла ціла епоха.

«Для Закарпаття, — каже Олександр, — він багато зробив і в плані церкви, і в плані громадської діяльності. Я часто відвідував Кафедральний собор, часто відвідував його літургії, а також був особисто з ним знайомий».

Оксана Шелепець познайомилася із Міланом Шашіком 13 років тому. З того часу відвідувала його літургії.

«Коли він був у білих ризах, — пригадує жінка, — я думала, що це ангел спустився на землю. Думала, зараз він розправить крила й підніметься в небо. Розумієте, це була святість для мене. Уперше, коли я його побачила, душа наповнилася радістю. Я зрозуміла, що маю для чого жити, бо є такі люди, котрі мене оточують, священники. Тоді, як кажуть, по-справжньому повірила в Бога й це мені допомагає жити».

Пом’янути Мілана Шашіка, а також відслужити поминальну літургію прийшли представники різних єпархій,  каже священник Кафедрального собору Владислав Ігнатишин.

«На поховання владики Мілана приїхали численне духовенство із єпископами як греко-католицькими, так римо-католиками, у тому числі брати-протестанти прийшли, із закордону також. На жаль, у час пандемії ми є обмежені зараз у поїздках. Надійшло дуже багато висловлювань суму із США, з Канади, з Італії, Німеччини, були вони тут зачитані. А взагалі про похорон Мілана Шашіка – сьогодні ми поховали людину, котра показала, як треба любити й розбудовувати свій край», — сказав отець Владислав.

Після заупокійної літургії священики пройшли навкруг собору разом з труною Мілана Шашіка. Далі єпископа поховали у крипті храму. За словами Владислава Ігнатишина, впродовж 40 днів віряни зможуть відвідати місце поховання владики.

Нагадаємо, Мілан Шашік помер ввечері 14 липня через закупорку судини тромбом.

21 липня 2020р.

Теги: Шашік, похорон, крипта