Хустська міська територіальна виборча комісія досі не привезла виборчу документацію до обласної ТВК

 В обласній ТВК пояснюють: усі документи Хустська міська ТВК мала привезти до 23:59 3 листопада, однак процес затримався через те, що згідно з рішенням суду Хустська міська ТВК проводить повторний підрахунок голосів на окремих дільницях. Як повідомили ОПОРІ в обласній ТВК, 4 листопада представники комісії поїдуть у Хуст, аби вилучити виборчу документацію в міської ТВК,

Хустська міська територіальна виборча комісія досі не привезла протокол про підсумки голосування та всю іншу необхідну виборчу документацію до приміщення Закарпатської обласної ТВК. Через це станом на 4 листопада обласна ТВК не може встановити результат виборів депутатів до Закарпатської обласної ради.

Голова Хустської міської територіальної виборчої комісії Магдалина Скомаровська у коментарі комунікаційниці ОПОРИ зазначила, що затримка у доставленні документації виникла через повторний підрахунок голосів на окремих дільницях.

«Ми проводимо перерахунок за рішеннями суду. Виборчу документації ми не доставляли ще ні до районної, ні до обласної ТВК», — пояснила голова Хустської міської ТВК.

Як вже повідомляла ОПОРА, 28 жовтня Хустська міська територіальна виборча комісія мала розпочати повторний підрахунок голосів на дев’яти дільницях міста – №210801, №210800, №210791, №210794, №210795, №210796, №210797, №210798, №210799.

У Закарпатській обласній ТВК комунікаційниці ОПОРИ пояснили, що останній строк здачі виборчої документації Хустською ТВК вже збіг, саме тому обласна ТВК 4 листопада їхатиме в Хуст, аби вилучити в міської ТВК протокол про підсумки голосування та інші документи.

«Ми направили в Хустську ТВК листа щодо надання протоколу Хустської міської ТВК ще 2 листопада. Ми просили надати протокол Хустської міської ТВК про підсумки голосування в межах встановлених Виборчим кодексом строків. Строк цей – до 23:59 третього листопада. Однак ці документи нам так і не доставили аргументуючи це тим, що є судові рішення згідно з якими вони роблять перерахунок на окремих дільницях. Оскільки комісія не привезла документи, ми готуємо постанову та їдемо витребовувати документи у місто Хуст», — зазначив голова Закарпатської обласної територіальної виборчої комісії Юрій Фекете.

За інформацією Юрія Фекете, наразі Хустська міська ТВК єдина в області не привезла виборчу документацію до обласної територіальної виборчої комісії.

05 листопада 2020р.

Теги: комісія, документація