Ужгородський аеропорт може закритися вже з 1 жовтня

Міжнародний аеропорт «Ужгород» може припинити приймати літаки вже 1 жовтня. Сертифікат аеродрому, термін якого сплив ще в березні Державною авіаційною службою України продовжений лише до 1 жовтня.

Рішенням комісії Державіаслужби з сертифікації і реєстрації аеродромів і допуску до експлуатації постійних злітно-посадочних майданчиків через незадовільний стан забезпечення авіаційної безпеки на аеродромі «Ужгород » пропонувалося припинити його діяльність.

Для того, щоб отримати повноцінний сертифікат адміністрація аеропорту повинна виплатити 46 тисяч для навчання персоналу служби авіаційній безпеці аеропорту. Зараз фінансовий стан комунального підприємства Міжнародний аеропорт « Ужгород» вкрай важкий, тому підприємство зверталося до обласних властей з проханням виділити кошти на проведення навчання працівників.

Всього в структурі підприємства – 68 працівників. За останні три роки влада вклала в аеропорт 5,5 мільйона гривень бюджетних коштів. За минулий рік аеропорт відправив 257 регулярних рейсів, якими скористалися 12500 пасажирів.

UA- Reporter.com

По материалам http://www.trubyna.org.ua/

Новини Ужгорода