Російський опозиціонер Борис Нємцов вважає, що Путін закрив проект «Новоросія»

Світ — Роман Ганкевич, сьогодні , 08:03 0

На думку російського опозиційного політика Бориса Нємцова, Кремль закрив проект «Новоросія».

Про це в суботу, 11 жовтня, Нємцов написав на своїй сторінці у Facebook.

«Путін доручив повернути 17 600 військових до місця їх постійної дислокації. Можна перепочити і підвести деякі підсумки. Вони жахливі. Жодна з цілей, що її визначив Путін, не досягнута», — пише російський опозиціонер і представляє 9 пунктів, які так чи інакше підтверджують таку думку.

1. Спроба прив’язати Україну до Росії, домогтися її входження в ТС закінчилася тим, що Україна вибрала європейський вектор і ніколи не повернеться в орбіту путінського впливу.

2. Спроба домогтися нейтралітету України, її позаблокового статус провалилася. Нємцов вважає, що тепер Україна щільно і надовго пов’язана з НАТО: організовує спільні навчання Україна-НАТО і активно налагоджує військово-технічну співпрацю з Альянсом.

3. Спроба отримати більше поваги з боку українського народу закінчилася тим, що Кремль отримав ворога на довгі роки з пісенькою Путін — ху@ло.

4. Путін хотів Новоросію від Донецька до Одеси – отримав меншу частину Донецької та Луганської областей.

5. Путін планував створити коридор до Криму через Маріуполь, а отримав відсіч і окопи, які рили російські люди в Маріуполі, щоб не пропустити окупанта.

6. Хотів, щоб, як у Криму, без єдиного пострілу, а отримав 4 000 убитих.

7. Хотів, щоб економіка Росії не постраждала, а отримав відтік капіталу у понад $100 млрд, курс 40 рублів за долар (девальвація більше 20%) і двозначну інфляцію на продукти. А також повний застій в економіці без інвестицій та інновацій.

8. Хотів підтримки з боку імперців і націоналістів (типу Гіркін і «Спутник и Погром») — отримав лише їх роздратування і титул зрадника нації.

9. Хотів залишитися визнаним у світовій політиці, а став вигнанцем.

«З G8 вигнали, нікуди не запрошують, вся братва під санкціями, ніхто, крім Лукашенка і Назарбаєва, спілкуватися не хоче. Та й ті підтримують єдність України і вимагають грошей. Особливо досяг успіху Лукашенко: отримав $3,5 млрд на рік з російського бюджету і повідомив при цьому, що Росію треба поділити між Монголією і Казахстаном», — іронізує Нємцов.

На його думку, єдине, що хотів і отримав Путін, так це високий рейтинг, який «тримається на імперській істериці і цинічній брехні агітпропу».

«Але це ненадовго. Скоро народ зрозуміє, що ціни виросли, а доходи – ні. Звалювати все на Обаму довго не вийде. Ось так він усіх переграв. Насамперед – Росію», — підсумував політик.

Відзначимо, що вчора, 11 жовтня президент РФ Володимир Путін доручив Міністерству оборони повернути до місця постійної дісклокаціі військовослужбовців, які брали участь у навчаннях на території Південного військового округу (в Ростовській області).

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter