Переможець «Танцюють всі» дав прес-конференцію в Ужгороді

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція Василя Козаря, режисера і хореографа спектаклю «НіК», яка пройде в Ужгороді та Мукачеві цими вихідними,  керівника “KozarDanceTheatre” (KDT), переможця національного хореографічного проекту «Танцюють всі-4».

Василь – виходець з Мукачева, випускник  народної студії сучасного танцю м. Мукачева  «Сучасник» (керівник Яцканич О.Ю), який разом із акторами Kozar Dance Theatre, найяскравішими учасниками і переможцями танцювального проекту «Танцюють всі»: Володимиром Раковим , Антоном Рибальченком , Марком Токарем , Катериною Білявською , Марією Козловлю , Оленою Ткаченко, Галею Пєха , Алісою Зайцевою та Анею Единак привзуть на Закарпаття оригінальну танцювальну постановку в стилі contemporary «НіК». Як розповів Василь Козарь, вистава – одноактний балет тривалістю 1 година відбудеться  3 травня у Мукачеві, у Драмтеатрі, вже наступного дня  прем’єра —  в Ужгороді. «Ця вистава – це буде щось нове для людей нашого краю. У Києві вистава пройшла  з аншлагом, було дуже багато людей, планується тур по Україні, – каже Василь Козарь. – Це не просто танець, це філософія відносин , історія пошуку любові і шляху до досконалості через страждання.  НіК –проста історія про чоловіка та жінку – історія Нарциса і Кактуса». За словами Василя Козаря, театр існує рік, актори до цього часу працювали на різних фестивалях Європи, готували невеликі постановки. «НіК» – це перша масштабна робота театру “KozarDanceTheatre”, і це тільки початок. З костюми до вистави допомогла театру молодий дизайнер Вікторія Ноженко, Олена Камінська, засновник та керівник студії сучасного танцю «Бліц», зауважила, що Франциско Гомес (один з найвідоміших британських хореографів), перебуваючи в Ужгороді розповів, що найцікавіше йому спостерігати за творчістю саме Василя Козаря, у якого великі перспективи. «Це великий успіх, що Василь приїхав із спектаклем до нас в Ужгороді, у Києві вистава була сприйнята надзвичайно позитивно. Всі знакові хореографічні персони були на прем’єрі», – каже Олена Камінська.

«Я б хотів запросити всіх, кому цікаво відвідати театр, не драматичний. А побачити зовсім інше дійство, якого в Україні небагато, – закликав Василь Козарь. – Ми прагнемо розвіяти всі стереотипи щодо танцювальних хореографічних вистав. І ви побачите приклад, як танцюють сучасну хореографію професіонали». Вартість квитків на виставу невисока: в Ужгороді – це від 40 до 80 грн, у  Мукачеві від 60 до 80 грн. У Мукачеві квитки продаються у касі драмтеатру, а в Ужгороді  у Падіюні. 2 поверх, кабінет «Бліцу». У непростий для нашої країни період, вистава направлена на формування переконання, що все в житті можна виправити, якщо в серці живе Віра, Надія і Кохання…І коли тобі дається другий шанс – постарайся ним скористатися…

По материалам http://www.trubyna.org.ua/

Новини Ужгорода