Лаврова непокоїть війна за «сотні метрів від російського кордону»

Голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що РФ забезпечуватиме свою безпеку, оскільки «війна йде за сотні метрів від російського кордону». Про це він сказав у Берліні за підсумками зустрічі очільників  МЗС України, Франції, Німеччини і Росії, повідомляє Тиждень.ua.

«У будь-якому випадку, на нашій території ми маємо право ухвалювати рішення, які ми вважаємо за необхідне для забезпечення нашої безпеки. За кілька кілометрів, якщо не за сотні метрів від нашого кордону, йде справжня війна», – розповів Лавров і додав, що було багато випадків, коли з України на територію Росії залітали снаряди. За його словами, у Росії не допускають, що це був свідомий акт, а швидше за все через невміння військових. «Але це відбувається. Є жертви людські, є руйнування громадського сектора на російській стороні», – наголосив голова МЗС РФ.

Крім цього, він заявив, що надання Україні військової допомоги з боку НАТО і Євросоюзу суперечило б усім досягнутим домовленостям.

«Погано я ставлюся до цього, це суперечить усім тим домовленостям, усім тим розумінням, які були досягнуті про необхідність припинення вогню і початку переговорів», – сказав Лавров.

Як повідомляв ZAXID.NET, у неділю, 17 серпня у Берліні відбулася зустріч міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії. За словами міністра МЗС України Павла Клімкіна, перемовини щодо України завершилися безрезультатно.

Powered By WizardRSS.com | Full Text RSS Feed | Amazon WordPress | rfid blocking wallet sleeves

Новини Ужгорода