Закарпатські військові відзначили 70-річчя словацького повстання

Главная » Заголовок » Закарпатські військові відзначили 70-річчя словацького повстання

У Закарпатському обласному військовому комісаріаті відзначили 70-річчя Словацького національного повстання.

Розпочала зустріч Генеральний Консул Словацької Республіки Янка Бур’янова з екскурсу в історію сусідньої держави, яка межує з Закарпаттям. Стисло, але при цьому інформативно вона розповіла про події, які відбувались на території нинішньої Словаччини. Словацьке національне повстання, також відоме як Повстання 1944 року — збройне повстання, яке було організоване словацькими силами спротиву та спрямоване проти режиму Першої Словацької республіки періоду Другої Світової війни.

Воно розпочалось 29 серпня 1944 року у місті Банська Бистриця та охопило значну територію Словаччини та було повністю придушене 28 жовтня того ж року за допомогою військ СС та Вермахту. Втім, партизанська війна проти німецьких та лояльних до режиму словацьких військ ще довго нагадувала мешканцям про події минулого.

Під час урочистих зборів голова міжрегіональної громадської організації «Союз ветеранів Анголи» Микола Вороняк нагородив номерною ветеранською медаллю пані Янку Бур’янову, яка на сьогоднішній день представляє сусідню країну в місті Ужгород, на Закарпатті. Голова Закарпатської обласної організації Всеукраїнської Спілки Учасників Війни Володимир Бужан, в свою чергу нагородив військового комісара Закарпатського обласного військового комісаріата полковника Івана Васильцюна медаллю генерала Мілана Штефаника II ступеня та генерал-лейтенанта Віктора Шилова медаллю «55 років ВСУВ»

Присутні на зустрічі мали нагоду ознайомитися з історією зі стендів, які були встановлені в приміщенні актового залу та приємно поспілкуватися один-з-одним, адже подібні заходи тісно пов’язані з історією двох країн-сусідів, – повідомляє  прес-група Закарпатського ОВК.

По материалам http://zaholovok.com.ua/

Новини Ужгорода