%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d0%b4%d1%8f%d0%ba%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bc%d1%96-%d1%83%d0%b6%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b4-%d0%b3%d1%83%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%bd%d0%b5-%d0%bc-2

Завдяки програмі "Ужгород – гуманне місто" в обласному центрі стерилізували 41 собаку та 27 кішок

Завдяки програмі "Ужгород – гуманне місто" в обласному центрі стерилізували 41 собаку та 27 кішок

Нагадаємо, у січні представники ГО «Допоможи другу» зареєстрували петицію щодо виділення коштів з міського бюджету на стерилізацію безпритульних тварин. Вона набрала необхідну кількість голосів містян за лічені дні. Завдяки міському депутатському корпусу, зокрема В.Готрі та міському голові Б.Андріїву, з бюджету було виділено 50 000 грн та укладено договір з ветеринаром. Вирішення питань з відловом та транспортуванням тварин виконувалося волонтерами ГО «Допоможи другу».

У підсумку, завдяки програмі було прооперовано 41 собаку та 27 кішок. Далі тварини маркувалися: собаки – жовтими кліпсами з номерами, кішки – татуюванням на внутрішній частині вуха, та поверталися на місце відлову, до своїх опікунів.

Фото кожної тварини додавалося до однойменного альбому спільноти у соціальній мережі Фейсбук.

«Дуже радує, що по деяких районах питання з собаками повністю закрите (такі як «П’яний» базар, гаражі на Шахті, фірма біля вокзалу, будова Легоцького і т.д.), всі самички там стерильні. Вони надалі житимуть в звичних місцях, проте не буде «собачих весіль» та численних поповнень»,– констатують в «Допоможи другу».

І все ж, хоч була пророблена справді велика робота по відловах та стерилізаціях, «бюджетних» операцій для всіх безпритульних тварин, зі слів активістів зоозахисної справи, не вистачило.

«Організація надалі робитиме все можливе, щоб покращити ситуацію з кількістю безпритульних тварин в місті ЄДИНИМ гуманним шляхом. Волонтери та містяни дуже сподіваються на подальшу підтримку збоку влади», –  наголошують зоозахисники.

13 липня 2020р.

Теги: стерилізація, собаки, кішки, зоозахисники, Допоможи другу