Експерт МОЗ: на Закарпатті через збільшення кількості ліжок наразі найгірше забезпечення киснем COVID-ліжок по країні

Експерт МОЗ: на Закарпатті через збільшення кількості ліжок наразі найгірше забезпечення киснем COVID-ліжок по країні

Про це на брифінгу в Закарпатській ОДА повідомив експерт МОЗ, президент ГО «Асоціація анестезіологів України» Сергій Дубров, передає кореспондент Укрінформу.

Разом із тим, як сказав Дубров, якщо дивитися на суттєве збільшення кількості ліжок для коронавірусних хворих по області, то ця статистика є зрозумілою.

“Наприклад, взяти обласну клінічну лікарню, де було 60 ліжок, а на сьогодні є 200. Звичайно, це дає погану статистику по забезпеченню киснем”, — сказав Дубров.

Він зазначив, що у тих регіонах, які найближчим часом входитимуть в червону зону в Україні і де лікувальні заклади також будуть змушені збільшувати кількість ліжок в два-три рази, звичайно, процент забезпечення ліжок киснем також падатиме.

Станом на 15 березня Закарпаття забезпечене киснем на 72%.

За інформацією голови Закарпатської ОДА, до кінця тижня у чотирьох лікарнях області встановлять кисневі станції, що покращить ситуацію із киснем в області.

Як уточнив директор Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний, до кінця місяця майже у всіх лікарнях, котрі лікують хворих на коронавірус в області, будуть змонтовані кисневі станції. Мова йде про лікарні другої хвилі — Берегівську, Виноградівську, Міжгірську, Рахівську, Мукачівську, Ужгородську та Тячівську районні лікарні.

16 березня 2021р.

Теги: коронавірус, COVID-19, кисень