%d0%b0%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%86%d1%8c-%d1%83-%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%be%d0%b2%d1%96-%d0%be%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%b8%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d0%bf%d0%b5%d1%80-2

АТОвець у Виноградові оголосив попереджувальне голодування через землю (ФОТО)

АТОвець у Виноградові оголосив попереджувальне голодування через землю (ФОТО)

Сьогодні у Виноградові, на площі перед районною державною адміністрацією, провів попереджувальну одиночну акцію протесту демобілізований боєць 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Володимир Товт.

Ветеран російсько-української війни в такий спосіб хоче привернути увагу до бездіяльності сільських чиновників, які перед відправкою на фронт обіцяли посприяти у виділенні земельної ділянки після його повернення.

Цьогоріч навесні В.Товт повернувся, але землі не отримав досі. Олешницька сільрада в своєму листі мотивує це відсутністю вільних земельних ділянок, хоча це є, м’яко кажучи, дуже маловірогідним. Оскільки невикористаних під забудову земель в селі вдосталь.

Більше того, відповідь чиновники надали з грубим порушенням законодавства. Адже атовець подавав декілька заяв на землю для різних потреб — для індивідуального будівництва, для садівництва, особистого селянського господарства. Однак сільський голова с. Олешник С.Попович надав учаснику бойових дій не 3 рішення сільради про відмову з чіткою мотивацією, а одним незаконним листом-відпискою, посилаючись на рішення якоїсь комісії.

Тим часом військовий змушений жити то в родичів в селі, то на зйомній квартирі у Виноградові.

В.Товт закликає місцеву владу забезпечити його законне і першочергове право на землю. Просить звернути увагу на таку протиправну бездіяльність і районну та обласну владу, і правоохоронні органи.

У випадку, якщо законні вимоги учасника Операції об’єднаних сил не буде почуто, чоловік буде змушений вийти на акцію знову і вже безстроково.

11 липня 2020р.

Теги: ветеран, Олешник,