%d1%96%d0%bd%d0%ba%d0%bb%d1%8e%d0%b7%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5%d1%80%d1%81%d1%8c%d0%ba%d0%b0-%d1%88%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0-%d0%b7%d0%be%d0%bb%d0%be-2

Інклюзивна кондитерська-школа "Золоті серця Закарпаття" в Ужгороді відновила роботу після карантину (ФОТО)

Інклюзивна кондитерська-школа "Золоті серця Закарпаття" в Ужгороді відновила роботу після карантину (ФОТО)

Сьогодні до «Золотих сердець Закарпаття» завітав Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, поспілкувався із авторкою ідеї започаткування такого закладу, створення громадської організації – Оленою Логвіненко та її командою, молодими людьми, які працюють в кафе, їхнім наставником – професійним кондитером Павлом Бодаком. Подарував музичну колонку, як зазначив, аби додати ще трохи настрою, драйву у цьому затишному кафе в центрі Ужгорода.

Під керівництвом Павла Бодака наразі 7 молодих людей виготовляють цукерки – кокосові, імбирні, з чорносливом та мигладем, всілякі торти, тістечка, мафіни, пряники, які самі ж яскраво розмальовують. Відвідувачам пропонують різновиди кави й чаю, лимонади та смузі за авторськими рецептами.

Павло Бодак розповідає, що починали з найпростішого, навіть із назв кольорів, його підопічним складно було освоїти весь процес – від набору продуктів до готового досконалого виробу. А Тетяна Лендєл, 21-річна донька якої працює в кондитерській, відзначає, що дівчина за час навчання-роботи в кафе дуже змінилася, охоче приходить на роботу, не боїться спілкуватися з оточуючими.

У закладі також проводять майстер-класи, арт-терапію, коворкінги, дискотеки – готували листівки, розмальовували пряники, напрацьовували роботи для оформлення арт-стіни, вчилися сортувати сміття, танцювати зумбу тощо. Об’єднують і батьків таких дітей – для взаємодопомоги, психологічної підтримки, обміну досвідом.

У планах – вдосконалення дизайну інтер’єру, аби вихованці під керівництвом фахівця самі виготовили для кондитерської творчий посуд, напрацювати і подати в міністерство освіти методику роботи з такими молодими людьми та чимало інших задумів.

27 травня 2020р.

Теги: серця, майстерня, кондитерська