Щосуботи в Мукачеві проводять безкоштовні заняття з дресування собак (ФОТО, ВІДЕО)

Щосуботи в Мукачеві проводять безкоштовні заняття з дресування собак (ФОТО, ВІДЕО)

Собак-компаньйонів у гуртку «Юний кінолог» навчають уже 4 роки. Один із перших його учасників – Вадим Вереш. Хлопцю 17. Зі своїм собакою окрім цього заняття щодня тренується і вдома.

«4 роки тому, коли я лише взяв свою собаку, ми з нею гуляли набережною і бачили як Альона Малікова – тепер наш тренер – займалася з собакою. Ми тоді в неї запитали чи можна, щоб вона почала займатися з нашою собакою. Чи можна якось так навчити. Тоді й розпочинався гурток «Юні кінологи»», — розповів юнак.

Вадим Вереш

За словами Вадима, для вступу в гурток потрібно було подати заявку. Незабаром, коли побудували майданчик «Замкова стража», хлопець почав ходити зі своїм собакою сюди.

Німецьку вівчарку тренує в гуртку і Юліан Петах. Розповів: навчати собаку не складно.

«Проявився інтерес і надалі почав займатися, — сказав хлопець. — Так все й закрутилося. Ми були в Сумах на чемпіонаті «Юний кінолог». Ми посіли три треті місця. І одне друге – командне. Це був 2019-ий».

Юліан Петах

Наймолодшому учаснику «Юного кінолога» Роланду Романцю — 11. Хлопчик та його Лілі займаються два роки поспіль. Роландр розповів: якось вигулював свого собаку і загуляли на майданчик, де тренувалися гуртківці.

«Почав більше ходити. Мені дуже сподобалося. Тут проходять тренування раз на тиждень. У суботу на 11 або 12 годину. Перед тренуванням я її не годую, бо вона не слухатиметься й нічого не буде робити», — пояснив Роланд.

Роланд Романець

Заняття тривають 2-3 години, є п’ятихвилинні перерви, — розповідає тренерка Альона Малікова. Сьогодні жінка взяла на заняття одного зі своїх 6-ти собак. Перевага групових занять у тому, що собака звикає знаходиться у колі собі подібних, — пояснила жінка.

«Тобто, та агресія, яка є у собак – вона зменшується. Абсолютно різні собаки, різні люди. У нашій групі 18 дітей. Звісно дехто приходить, а хтось йде. Загалом 32 дітей відвідують наші заняття. Ніяких обмежень щодо віку чи породи немає», — сказала Альона Малікова.

Гурток «Юний кінолог» діє на базі «Мукачівської кінологічної школи». Її директор, Чабо Яров, сказав, що в основному школа орієнтована для роботи з молоддю:

«Ми організували мукачівську школу юних кінологів і взяли основний напрямок на розвиток, на навчання відповідальності саме для молоді, для дітей. У нас працюють різні групи, але основний напрямок – це діти».

Тренування щосуботи можуть відвідувати всі охочі.

27 березня 2021р.

Теги: кінолог, собака, дресування