%d1%86%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bb%d1%8c%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d1%96%d1%81%d1%96%d1%8f-%d1%82%d0%b5%d0%b1-%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d1%81-%d0%b2%d1%96%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%81%d0%bb%d0%b0-2

Центральна комісія ТЕБ та НС віднесла Закарпаття до жовтої зони за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19

Центральна комісія ТЕБ та НС віднесла Закарпаття до жовтої зони за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19

Центральна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні 31 липня визначила регіони за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19. До червоної зони буде віднесено Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район Чернівецької області.

Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, коментуючи результати засідання Центральної комісії ТЕБ та НС в п’ятницю, 31 липня.

“Ми зробили баланс щодо роботи підприємств, нашої економіки і збереження здоров’я та життя наших громадян, що для нас дуже важливо”, — підкреслив керівник МОЗ.

За його словами, помаранчевий рівень поширення коронавірусу буде встановлений в Луцькому та Любешівському районі Волинської області, в Івано-Франківську та Тисменицькому районі Івано-Франківської області, у Львові та Миколаївському, Пустомитівському та Перемишлівському районах Львівської області, місті Бережани та Бучацькому районі Тернопільської області.

Загалом до червоної, помаранчевої та жовтої зони розповсюдження коронавірусу потрапили адміністративно-територіальні одиниці 8 областей України. Це стосується Вінницької, Волинської, Житомирської, Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей.

Міністр уточнив, що вся інформація щодо рішення комісії буде розміщена на сайті МОЗ та Урядовому порталі. Крім цього, обласним державним адміністраціям доручено провести роз’яснювальну кампанію щодо введених рівнів обмежень.

Рішення Центральної комісії ТЕБ та НС прийняте на виконання постанови уряду щодо нових правил адаптивного карантину, яка вступає в дію з 3 серпня. Документом передбачається визначення регіонів за рівнем поширення коронавірусу на рівні адміністративно-територіальних одиниць. Для визначення, до якої із зон належить той чи інший регіон, застосовуватися такі показники, як завантаженість в лікарнях не більше 50% ліжко-місць, середня кількість проведених тестів — не менш 24 на 100 тисяч населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування — не більше 11%, показник динаміки зростання випадків інфікування — не більше ніж 10%.

За словами Максима Степанова, перехід в ту чи іншу зону відбуватиметься при перевищенні показників 5 днів поспіль.

Засідання Центральної комісії ТЕБ та НС буде проводитись кожної п’ятниці. За результатами аналізу ситуації в регіонах будуть визначатись рівні розповсюдження коронавірусу. Епідемічні показники на рівні районів та міст обласного значення за посиланням.

Про встановлепня рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19

ПРОТОКОЛ № 15
позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій
м. Київ

Головував:  Міністр охорони здоров’я України, заступник голови Державної комісії СТЕПАНОВ М. В.

Присутні: члени державної комісії (за списком)
 
На   виконання   пункту    3    постанови    Кабінсту    Міністрів   України від 22 липня 2020 р. № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічііих заходів на території із  значним  поширенням гострої pecпipaторної хвороби COVID- 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” та на підставі оцінки епідемічних показників та з урахуванням обговорення Державна комісія вирішила:

1 . Встановити з 3 серпня 2020 р. “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID- 19 в:

місті Луцьку; місті Тернополі;

Чернівецькій області — в Кіцманскому районі.

2. Встановити з 3 серпня 2020 р. “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 в:

Волинській області — в Луцькому та Любешівському районах;

Івано-Франківській області — в м. Івано-Франківську та Тисьменицькому районі;

Львівській  області  — в  місті  Львові,   Миколаївському, Перемишльському та Пустомитівському районах;

Тернопільській області — в м. Бережани та Бучацы‹ому районі.

3. Встановити з 3 серпня 2020 р. “жовтий” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID- 19 в:

Вінницькій області — в містах Вінниці та Могилів-Подільський; Вінницькому,  Калинівському,  Крижопільському,   Немирівському, Тульчицькому районах;

Волинській області — в місті Нововолинську; Горіхівському, Кверцівському, Локачинському, Маневицькому та Турійському районах;

Житомирській області — в містах Житомир, Бердичів, Малин та Новоград-Волинський; Любарському, Пулинському, Романівському та Черняхівському районах;

Закарпатській області — в містах Берегово, Мукачево, Ужгород, Хуст, Чоп; Берегівському, Великоберезнянському, Виноградівському, Воловецькому, Іршавському, Міжгірському, Мукачівському, Перечинському, Рахівському, Свалявському, Тячівському, Ужгородському, Хустському районах;

Івано-Франківській області — в м. Яремче, Богородчанському, Городенівському, Косівському, Наддвірнянському районах;

Львівській області — в Жовківському, Яворівському та Кам’яно-бузькому районах;

Тернопільській області — в Бережанському, Гусятинському, Козівському, Лановецькому, Чортківському районах;

Чернівецькій області — в Глибоцькому, Путильському, Сокирянському, Сторожинецькому та Хотинському районах.

4. Головам обласних та Київської міської держадміністрацій провести широке інформування та роз’яснювальну роботу серед населения  щодо виконання пунктів 1 — 3 цього протокольного рішення.

5. Контроль за виконанням рішення цього протоколу  покласти  на обласні та Київську міську держадміністрації.

01 серпня 2020р.

Теги: коронавірус, COVID-19, зона