%d1%83-%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d1%96-%d0%b2%d0%b1%d0%b8%d1%82%d0%be%d0%b3%d0%be-%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d1%96%d0%b2%d1%86%d1%8f-%d0%b2%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bb%d1%8f-2

У справі вбитого виноградівця Василя Гоблика "вималювалися" "мовчазна" жінка-свідок та ймовірний конфлікт інтересів

У справі вбитого виноградівця Василя Гоблика "вималювалися" "мовчазна" жінка-свідок та ймовірний конфлікт інтересів

У контексті справи зниклого і, ймовірно, вбитого виноградівця Василя Гоблика з’явились цікаві факти, які можуть мати вплив на хід розслідування. Інформацію, яку повідомили місцеві мешканці в приватних розмовах та соцмережах, перевірили журналісти.

Як з’ясовується, дружина одного з підозрюваних Артура Міндака Рената Міндак, яка також є сестрою іншого підозрюваного – Роберта Антоні, допомагала їм позбутися тіла Василя після злочину, який поліція кваліфікувала за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство). Про це підозрювані самі заявили на початку слідства, але згодом, після контактів з адвокатом, відмовилися від частини показів.

Жінка, мати двох малолітніх дітей працює вихователькою в дошкільному навчальному закладі №9 міста Виноградів. Завідувачка цього ДНЗ є дружиною начальника слідчого відділення Виноградівського відділення Нацполіції Миколи Вебера. Також, за збігом обставин, захисник підозрюваного Артура Міндака Іван Бочкор є рідним братом Наталії Вебер, а відтак – і родичем начальника слідства.

Враховуючи етичну сторону питання, керівництво дитсадка і освітні чиновники району мали б прийняти рішення по відстороненню Ренати Міндак від роботи з дітьми на час проведення досудового розслідування. Принаймні, на цьому слушно наголошують у соціальних мережах батьки, які не хочуть, щоби вихованням їх дітей опікувалася особа, ймовірно прямо причетна до жорстокого злочину.

Окрім того, факт родинних зв‘язків робить адвоката ймовірного вбивці потенційним учасником конфлікту інтересів, що може впливати як на хід самого розслідування так і на роль у ньому чи поведінку Ренати Міндак.

Сьогодні ця жінка могла б пролити світло на інформацію про місцезнаходження Василя Гоблика, тіло якого безрезультатно шукають батьки, родичі та друзі вже п’ятий день.

Нагадаємо, як повідомляло Закарпаття онлайн раніше, в ніч з 8 на 9 травня у Виноградові зник 30-річний місцевий мешканець Василь Гоблик. Рідні та друзі Василя спочатку шукали зниклого самотужки, але коли їхні старання не дали результатів – вони звернулись до поліції.

19 травня правоохоронцям вдалося встановити, що причетними до зникнення можуть бути двоє виноградівців, у яких з Василем Гобликом виник конфлікт, що закінчився бійкою. Ними виявилися 26-річний Артур Міндак та 27-річний Роберт Антоні, які приходяться один одному родичами. Артур Міндак колишній прикордонник, який з жовтня 2014 по лютий 2015 був відряджений на службу в зону АТО, але участі в безпосередніх бойових діях не брав.

Під час проведення слідчих експериментів підозрювані зізналися і показали, як завдали своїй жертві тілесні ушкодження і, залишивши його непритомного посеред вулиці, втекли. Через деякий час вони повернулись на місце злочину, завантажили Василя в багажник авто і вивезли на Тису, де продовжили бити. Вдосталь назнущавшись над чоловіком, сіли в авто і поїхали, залишивши його на березі річки.

21 травня Артуру Міндаку та Роберту Антоні у Виноградівському районному суді обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без можливості внесення грошової застави.

До пошукової операції тіла Василя Гоблика долучені правоохоронці, водолази, кінологи, а також його родичі, друзі і просто небайдужі містяни.

Пошуки тривають з 19 травня.

Станом на сьогодні, 23 травня, тіло не знайдено.

23 травня 2020р.

Теги: вбивство, Гоблик, Міндак, Антоні, Виноградів