%d1%83-%d0%bc%d1%83%d0%ba%d0%b0%d1%87%d1%96%d0%b2%d1%81%d1%8c%d0%ba%d1%96%d0%b9-%d1%86%d1%80%d0%bb-%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d1%8e%d1%82%d1%8c-%d0%b3%d1%96%d0%bd%d0%b5%d0%ba%d0%be-2

У Мукачівській ЦРЛ закривають гінекологічне відділення (ВІДЕО)

У Мукачівській ЦРЛ закривають гінекологічне відділення (ВІДЕО)

Про те, що гінекологію закривають, – є і відповідний наказ №84 від 12 червня 2020 року «Про зміни в структурі КНП».

У наказі йдеться про закриття гінекології шляхом злиття з хірургічним відділенням.

Медпрацівників відділення вже повідомили про скорочення, і вони підписали попередження про звільнення з посад. Окрім того, медикам чітко довели до відома про заборону розголошення інформації за межами лікарні. В інакшому випадку – відповідальність.

Після публікації інформації у жителів Мукачева – купа обурень.

За словами Євгена Мешка, потреба у об’єднанні гінекологічного відділення з хірургічним дійсно обґрунтована.

Як стало нам відомо з власних джерел, вже відомо куди направлятимуть хворих жінок: у онкологію, гнійну та так звану чисту хірургію.

До слова, вже після утворення Мукачівської ОТГ кількість її жіночого населення сягатиме 120 тисяч. Де мають лікуватися жінки? Питання відкрите.

До слова: порівняно до загальноукраїнських показників, на Закарпатті в 4 рази більше, як скрізь по Україні, загроз вагітностейє. Чи доцільна така оптимізація в Мукачівській лікарні, коли скорочують пів ставки завідуючого, пів ставки головної медсестри та рів ставки сестри-хазяйки – питання відкрите.

Ну а що буде з приміщенням гінекологічного відділення, нещодавно відремонтованого за кошти міста? Його просто законсервують. Як це вже зробили з урологічним корпусом. І тут – ще одне питання – чи не продадуть його потім за безцінь.

До слова: гінекологія – чи не єдине одне з відділень, яке, згідноз тарифами НСЗУ, заробляло на себе: до 4 мільйонів у рік.

І, насамкінець: після вчорашньої публікації М-студіо про закриття гінекології –викликало велике обурення у соцмережах, і вже зранку – влада оправдовується, чи було б так , якби незабаром не було виборів – судіть самі. Адже за час керування молодої команди у жителів міста виникало чимало питань, однак чи це їх зупиняло? Судіть самі .

24 липня 2020р.

Теги: гінекологія, Мукачево