%d1%83%d1%87%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%b0%d1%82%d0%be-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%b9%d1%88%d0%be%d0%b2-%d1%81%d0%b5%d0%b1%d0%b5-%d1%83-%d0%b7%d0%b9%d0%be%d0%bc%d0%ba%d0%b0%d1%85-%d0%b7%d0%b0%d0%ba-2

Учасник АТО знайшов себе у зйомках Закарпаття з висоти "НадКарпаття" (ВІДЕО)

Учасник АТО знайшов себе у зйомках Закарпаття з висоти "НадКарпаття" (ВІДЕО)

Туристичне Закарпаття показує ужгородець Сергій Кузнєв. Чоловік створив у мережі Facebook сторінку «НадКарпаття» і завантажує туди фото й відео, зроблені з висоти пташиного польоту. Він — учасник бойових дій і мріє відзняти мирне небо на cході України.

Сергій Кузнєв почав використовувати дрон для польотів над Закарпаттям близько року тому. Чоловік знайшов для себе нове хобі, бо очікував на скорочення на роботі.

«Працював у Державній службі ветеранів. Тривалий термін ми чекали реформування. Одночасно я вів проєкт «Україна-Норвегія», — згадував Сергій Кузнєв. — Нашим друзям (військовим) ми допомагали отримати ґрант на розвиток власної справи. Один мій побратим отримав культиватор, друга родина одержала можливість придбати теплицю. Зараз вони займаються розвитком своєї справи. А я вирішив, що теж щось можу і хочу. Я захоплювався фото- й відеозйомкою, і вирішив взяти коптер».

Так чоловік почав знімати на відео краєвиди Ужгорода, Хуста, Оріховиці, фіксує замки та історичні об’єкти. Показує схід і захід сонця. Розповів, що знімає скрізь, куди їздить.

«У нас у місті є обмеження: не можна знімати там, де аеропорт, але мені досить і того, що є. Дуже подобається річка Уж, коли повноводна, і є відлуння сонця».

Сергій вперше почав помічати літальні апарати у 2014-2015 роках, коли служив під Дебальцевим на Донеччині під час антитерористичної операції. Каже, хотілося би повернутися під Дебальцеве уже в мирний час, коли територія повернеться до України, і зняти ту позицію, де вони були, уже з мирним небом.

Один політ квадрокоптера у Сергія триває 15 хвилин. Для точного відображення пристрою в небі використовує карту, а щоб показати масштаб області тут і зараз, виходить у прямі ефіри в мережі.

За словами чоловіка, Ужгород дуже туристично привабливий, і це потрібно розвивати.

Навички Сергій вдосконалює в інтернеті: опановує програми для монтажу і дивиться майстер-класи.

09 червня 2020р.

Теги: коптер, Кузнєв, дрон, НадКарпаття