%d1%83%d0%b6%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%81%d1%8c%d0%ba%d0%b8%d0%b9-%d1%96%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82%d1%83%d1%82-%d0%ba%d1%83%d0%bb%d1%8c%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b8-%d1%96-%d0%bc%d0%b8%d1%81-2

Ужгородський інститут культури і мистецтв привітав місто із Днем Незалежності

Ужгородський інститут культури і мистецтв дав концерт для жителів та гостей міста з нагоди Дня незалежності України. Ліричні твори, хореографічні номери, виступ народного ансамблю “Кольори Карпат” та фортепіанні виступи дуету “White&Black” і квартету “Ad libitum” пройшли на сцені Відкритого офісу в сквері біля Закарпатської облдержадміністрації

Відкрила концерт заслужений працівник культури України, кандидат психологічних наук, директор інституту Наталія Шетеля. За її словами, презентувати численні здобутки вихованців інституту на головному святі країни надзвичайно відповідально.

Незалежність — це можливість бути собою, бути вірною своїм ідеалам, принципам, робити те, що ти вважаєш за потрібне. Незалежність — це свобода: свобода думки, слова, мрій та вчинків, — зазначила Наталія Шетеля. — У нашому Інституті ми намагаємось прищепити нашим студентам любов до Батьківщини, до рідного краю. А ще – показати їм всі його барви, закохати у народну пісню та танець. Тож цей концерт – водночас і елемент патріотичного виховання.

Виступи талановитих студентів та працівників Ужгородського інституту культури і мистецтв викликали захоплені відгуки глядачів, які в святковий день зібралися в центрі міста.  

До слова, у концерті взяли участь Лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, володар Першої Премії Європейського конкурсу “Grand Europe Festival” фортепіанний квартет “Ad libitum” (керівник Тетяна Батрина), Ансамбль народного танцю “Кольори Карпат” (керівник М. Шютів), фортепіанний дует “White&Black”. 

Також глядачам представили номери:

Цанько Євген Володимирович, Гальяно “Танго для Клод”. А П’яццола. “Лібертанго”;

Мар’яна Матейко і Альона Томащук — “Це край, де я родилась і живу”;

Альона Томащук — “Українці”;

Артем Черепаня — Т. Шевченко. Уривок з поеми “Сон”;

Микола Карпенко — Т. Шевченко. “…І мертвим, і живим” (уривок);

Валентина Кундель — “Моя Україна” (читала Губена Христина).