%d1%81%d1%8c%d0%be%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%bd%d1%96-%d0%b0%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%86%d1%96%d0%b9%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d1%96%d1%81%d1%96%d1%8f-%d0%be%d0%b3%d0%bf-%d0%bf%d0%b5%d1%80-2

Сьогодні атестаційна комісія ОГП перевірить на доброчесність скандального закарпатського прокурора Малинича

Сьогодні атестаційна комісія ОГП перевірить на доброчесність скандального закарпатського прокурора Малинича

У четвер, 9 липня, згідно з оприлюдненим на сайті Офісу Генпрокурора графіком, кадрова комісія №9 проводитиме співбесіду з Андрієм Малиничем, який обіймає посаду начальника відділу забезпечення представництва в суді, а в 2009-2010 рр. був заступником прокурора міста Ужгород.

Про це повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор.

Редакція «Закарпаття онлайн» публікувала неодноразові факти недоброчесної та корупційної  діяльності даного прокурора.

У березні 2016 року А.Малинич, перебуваючи на посаді в органах прокуратури та грубо порушуючи законодавство, зокрема без повідомлення про виїзд закордон, відправився у складі групи з 8 осіб в західноафриканську країну Сьєрра-Леоне. Дана авантюрна поїздка супроводжувалася пиятиками, контактами з місцевими повіями, скандалом з фальшивими доларами від високопоставленого ужгородського поліцейського та передчасним поверненням додому.

У січні 2019 року київські правоохоронці обшукували будинок прокурора А.Малинича. Його вважають членом організованого злочинного угруповання, створеного депутатом Ужгородської міської ради Іваном Волошиним, який наразі переховуються від слідства за кордоном і перебуває в розшуку Інтерполом.

У 2017-му скандальний ужгородський депутат Волошин «занижено» розбагатів на 29 квартир. Усі придбання реєструвала дружина прокурора А.Малинича, які фігурують в гучній кримінальній справі, яка розслідується ГСУ Нацполіції під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора.

З жовтня 2012 року А,Малинич фігурує в «кришуванні» крадіжки І.Волошином за заниженою ціною у громади Ужгорода історичного комплексу «Корона» та його подальшого нищення.

Окрім даних фактів очевидно сумнівної репутації та корупційної діяльності закарпатського прокурора, А.Малинича також звинуватили у фабрикування замовної кримінальної справи та рейдерстві майна. Відповідне звернення було надіслано сьогодні до атестаційної комісії  в Київ потерпілим Йожефом Горватом.

Як зазначається у зверненні, копію якого було надано нашій редакції, А.Малинич, обіймаючи посаду в 2009-2010 рр. заступника прокурора міста Ужгород, перебуваючи у злочинній змові із третіми особами, брав безпосередню участь в організації фабрикування замовної кримінальної справи проти Й.Горвата за статтями 358, 190 КК, незаконному кримінальному переслідуванні, незаконному арешті майна, погрозах і тиску з метою заволодіння майном, акціями ВАТ «Ужгородський завод «Електродвигун», корпоративними правами ТОВ «Матяш і Матяш» та ТОВ «Гал Лтд», правом розпорядженням 14 юридичними особами, які належили Й. Горвату.

Як наслідок, частина майна Й. Горвата під час цього кримінального рейдерства, на яке накладався завідомо незаконний арешт, перейшла у власність тещі прокурора А.Малинича, а автомобіль за довіреністю — до слідчого В.Мателега. Всі ці незаконні правочини по відчуженню майна Й.Горвата були ним підписані під постійним тиском та погрозами прокурора А.Малинича та посвідчені його дружиною, нотаріусом Н.Малинич.

У підсумку Горват довів в судах фальшування справи А.Малиничем і був виправданий за всіма статтями обвинувачення в зв’язку із недоведеністю винуватості в інкримінованих злочинах. А ось щодо самого прокурора А.Малинича в травні 2019 року ДБР відкрило кримінальне провадження за ч.2 ст.364 КК України за фактом зловживання владою та службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків для Й.Горвата.

Закараття онлайн

09 липня 2020р.

Теги: Малинич, доброчесність