Підприємці, що працюють на ринках Ужгорода, протестували перед ОДА через введення обмежень "червоної" зони (ФОТО)

Підприємці, що працюють на ринках Ужгорода, протестували перед ОДА через введення обмежень "червоної" зони (ФОТО)

З підприємцями зустрівся перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба.

Зокрема, підприємці скаржилися, що окремі ринки й магазини міста продовжують працювати попри заборону. Олег Коцюба сказав, що звернеться до правоохоронців, щоби ті посилили контроль за дотриманням обмежувальних заходів.

Віднесення населених пунктів до певних рівнів епіднебезпеки і запровадження на їхній території спеціальних обмежувальних заходів визначає Державна комісія. Міська влада Ужгорода мала змогу напередодні прийняття рішення, звернутися до Держкомісії і запропонувати певні послаблення, однак цього не зробила.

Закарпатська ОДА звернулася до Держкомісії з проханням дозволити послабити окремі обмеження, однак досі відповіді немає.

Ситуація із поширенням коронавірусу в Ужгороді напружена. Обласні заклади, які приймають хворих на коронавірус, заповнені на 100%. Міська лікарня лише учора збільшила кількість ліжок до 130 і наразі там перебуває на лікуванні уже 116 пацієнтів із встановленим діагнозом чи підозрою на коронавірус. Важких пацієнтів із діагнозом коронавірус перевозять до інших районів.

Медики та епідеміологи вимагають жорсткого дотримання протиепідемічних заходів встановлених у червоній зоні, щоб стабілізувати ситуацію із поширенням коронавірусу, інакше медична система може не витримати надмірного навантаження.

03 листопада 2020р.

Теги: підприємці, протест, зона, ринки