%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%94%d0%ba%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%be-%d1%96%d1%81%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b8%d0%b9-%d1%83%d0%b6%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b4-%d0%b2-%d1%96%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80-2

Проєкт про історичний Ужгород в інтерактивних листівках з аудіогідами реалізують в обласному центрі Закарпаття (ВІДЕО)

Проєкт про історичний Ужгород в інтерактивних листівках з аудіогідами реалізують в обласному центрі Закарпаття (ВІДЕО)

Листівки із аудіоекскурсіями складатимуться із 10 частин. Записувати їх будуть 8 ужгородських екскурсоводів. Один з них Юрій Славік. Він розповідатиме про давній Ужгород 9-18 століття.

«Охоплює вона період з моменту зародження міста до періоду епохи Другетів – одних з найтриваліших володарів міста, у період яких був збудований наш ужгородський замок, у період яких формувалися сучасні вулиці міста. Маршрут складається з 10 пунктів. Переважно вони є на старій частині Ужгорода. Починається з площі Театральної, йде вулицею Корзо через площу Корятовича – одну з найдавніших торгових точок міста. Екватором маршруту, про який я вже зазначив, буде біля Кафедрального собору сучасного греко-католицького та Єпископської резиденції», – каже Юрій Славік.

Екскурсовод Владислав Товтин запише аудіоекскурсію про Ужгород чехословацького періоду. Розповідає про одну зі своїх локацій – будинок Палацу Баті.

«Батя – відома чехословацька взуттєва фірма, яка забезпечувала всіх жителів Ужгорода й всієї Чехословаччини якісним добротним взуттям. Тобто був побудований будинок, на першому поверсі були магазини, де можна було купити це взуття, знаходилися майстерні, а також квартири для робітників, котрі працювали на цьому підприємстві», – розповів Суспільному Владислав Товтин.

Співорганізаторка проєкту Людмила Сюзева каже: листівки із аудіоекскурсіями запишуть двома мовами – англійською та українською. Тираж – 250 примірників.

«Екскурсоводи разом з фотографом проходять цим маршрутом, знімають локації для аудіогіда. Потім йде редакторська робота й робота перекладачів. Далі всі тексти будуть начитуватися в студії звукозапису. Записується аудіо. Далі цей матеріал завантажуватиметься на платформу мобільного додатку, ці аудіошматки, світлини, текстовий контент і генеруватимуться QR-коди для друкованої продукції сувенірного набору листівок».

За словами Людмили Сюзевої, презентацію готових 10-ти частин листівок із аудіоекскурсіями Ужгорода представлять у вересні цього року.

Свій сюжет на цю ж ж тему підготува телеканал «21 Ужгород»:

Про першовитоки проєкту та про його деталі Людмила Сюзева розповіла в ефірі «Ранку з UA: ЗАКАРПАТТЯ»:

17 червня 2020р.

Теги: листівки, аудіогід, сувенір, Сюзева, Ужгород