%d0%bf%d0%b5%d1%82%d0%b8%d1%86%d1%96%d1%8f-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d0%b1%d1%83%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%b1%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d1%82%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%80%d1%85-2

Петиція проти забудови багатоповерхівками тенісних кортів в Ужгороді набрала понад 250 підписів (ВІДЕО)

Петиція проти забудови багатоповерхівками тенісних кортів в Ужгороді набрала понад 250 підписів (ВІДЕО)

З 2012-го року земельну ділянку з тенісними кортами «Спартак» передали у приватну власність, — каже головний архітектор міста Олег Боршовський. За його словами, для забудови багатоповерхівками власнику ділянки потрібно отримати містобудівні умови і обмеження.

«Ця територія є в охоронній зоні «Замкової гори», — розповів головний архітектор Ужгорода, — тобто є певні обмеження щодо забудови цієї території. Були подані певні документи на забудову території, але було відмовлено у зв’язку з тим, що там були недодані якісь документи. Крім того, немає на цю територію наразі детального плану. Ужгородська міськрада підтримує збереження тенісних кортів, а далі будемо бачити, будемо обговорювати питання вже з самим забудовником, щоби якось його переконати, аби там нічого не будувалось».

Як повідомив Олег Боршовський, власником земельної ділянки є колишній народний депутат України 6-го та 7-го скликань, експрезидент федерації тенісу України Сергій Мошак. Кореспонденти Суспільного не змогли додзвонитися до нього, але готові почути його думку щодо збереження тенісних кортів.

За словами юриста Олександра Волосянського, приватизація об’єкту відбувалася з порушеннями: «Приватизація самих кортів, тобто як приміщень у приватну власність, відбувалася із значними порушеннями. І приватизація земельної ділянки, оскільки під час паспортизації змінювалось цільове призначення — при викупі їм ставили умови збереження кортів. Тепер або в судовому порядку ставити питання про повернення назад у комунальну власність. Або в добровільному порядку домовлятися із власниками про викуп у міську власність. Таким чином згідно із законом про відчуження повертати цю земельну ділянку».

Петиція проти забудови території тенісних кортів «Спартак» на сайті Ужгородської міськради набрала понад 250 підписів, це означає, що тепер її мають розглянути на сесії або засіданні виконкому.

08 липня 2020р.

Теги: корти, забудова