%d0%be%d1%81%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%81%d1%82%d1%96-%d0%bf%d1%96%d0%b4%d0%b1%d0%be%d1%80%d1%83-%d1%84%d0%b0%d1%80%d0%b1%d0%b8-%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d1%81%d1%82%d1%96%d0%bd%d0%b8-2

Особливості підбору фарби для стіни

Особливості підбору фарби для стіни

Напевно усі пам’ятають історію яка трапилась з чорно-синім платтям, яке в залежності від освітлення ставало біло-золотим? Користувачі інтернету розгортали цілі баталії щоб визначитись, які кольори дійсно притаманні даній речі. Загадка сукні-хамелеона була розгадана доволі швидко, оскільки усі ми сприймаємо один і той же колір неоднаково. Який колір розпізнає мозок залежить від різних факторів. Наприклад, від якості світла яке падає на колір, фону, специфічних властивостей ока. Роль грають навіть психологічні і культурно-соціальні фактори. Схожа ситуація виникає коли ми робимо ремонт квартир у Львові, і обираємо які кольори використати.

Приходячи у будівельний магазин, ми рідко маємо чітке розуміння, який колір нам потрібен. Взявши до рук каталог, на кожного може напасти розгублення. Річ у тому, що асортимент відтінків настільки різноманітний, що віддати перНапевно усі пам’ятають історію яка трапилась з чорно-синім платтям, яке в залежності від освітлення ставало біло-золотим?евагу чомусь одному дуже складно. Як результат, ми помиляємося. Ремонт у квартирі наче закінчений, а обраний колір для стіни зовсім не той, про який ми мріяли спочатку. Тому так важливо навчитись уникати хоча б типових помилок і тримати результат, яким можна було б пишатись.

На що потрібно звернути увагу, щоб отримати ідеальний колір для стін

Щоб уникнути більшості помилок, потрібно звернути увагу на наступні фактори:

  • Чітко визначтесь, що ви хочете бачити у кімнаті і просто не дивіться на інші варіанти. Сучасні виробники можуть створити фарби майже нескінчених кольорів і їх відтінків. Тому обирати потрібно не з тисячі кольорів представлених у каталозі, а з 5 чи 6. Існують обмежені каталоги кольорів, де представлені найпопулярніші відтінки. Так не доведеться розсіювати увагу на непотрібні, хоч і дуже яскраві відтінки і покупець можете застрахувати себе від спонтанних рішень придбати те, що йому не підходить.
  • Завжди оцінюйте колір наживо. Монітор не замінить живого сприйняття. Пам’ятайте, що колір фарби на моніторі комп’ютера може не відповідати дійсності, оскільки різні монітори мають свої особливості передачі кольору. Найкраще обирати варіант на спеціальному каталозі, де зібрані зразки матеріалу, пофарбованого фарбою цікавого вам кольору. Такі каталоги виготовляють у вигляді «віял», де кожна паличка пофарбована різними кольорами, і дозволяє обрати потрібний варіант, не боячись, що він буде не таким, як на зображенні.
  • Прислухайтеся до думки професіоналів. Внутрішні відчуття людини можуть різнитися від рекомендацій переданих дизайнером. Обираючи колірну гаму слід брати до уваги не тільки свої відчуття, але і модні тренди, що висуваються до заданого стилю. Хоча неможна виключати думка тих, хто живе в даному просторі. Відтінок повинен бути не тільки модним, але і комфортним для господаря квартири.
  • З обережністю ставтесь до насичених відтінків. Звісно, вони виглядають привабливо і одразу «кидаються» в очі, але обираючи колір, намагайтеся уявити собі, як буде виглядати стіна якщо на неї нанести обраний відтінок. Насичений відтінок прекрасно виглядає на незначному клаптику простору, але якщо перестаратись, дуже яскрава стіна може значно зменшити простір візуально і нагнітати обстановку. Тому, найкращим рішенням буде пофарбувати стіну у відтінок який відрізняється спокійним і приглушеним кольоротипом. А якщо хочеться більше яскравості, зверніть увагу на яскраві аксесуари.
  • Обираючи колір потрібно враховувати фактуру стіни. Якщо на стіні фактурна штукатурка, колір завжди буде здаватись трохи темнішим ніж він є насправді. Тому, якщо плануєте фарбувати саме таку стіну і хочете щоб вона буле максимально світлою, потрібно обирати теплі та яскраві відтінки, інакше можете отримати не те чого хотіли.

А найкраще – просто спробувати пофарбувати стіну. Нанесіть на неї декілька варіантів фарби, і оберіть той, який подобається більше всього. У магазині можна замовити декілька варіантів фарби в невеликих ємностях, тому переплачувати не доведеться.

Раніше Zaholovok.com.ua писав Як знайти Junior Java Developer у команду