%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%81%d1%96%d0%b9-%d0%bf%d0%b5%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%b2%d1%80%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%b2-%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%b5-2

Олексій Петров вручив нагороди призерам Чемпіонату України з гірських гонок

У селах Вільшанки та Лумшори Перечинського району відбувся І та ІІ етапи Чемпіонату України з гірських гонок «Бескид».

Протягом трьох днів змагалися гонщики із Київської, Івано-Франківської, Львівської, Волинської, Чернівецької, Тернопільської та Закарпатської областей. На локації змагань також розмістили тимчасові пункти обслуговування автомобілів.

Під час виступу Олексій Петров зазначив, що змагання проходять в одному із наймальовничіших місць українських Карпат. Села Вільшанки та Лумшори можуть похвалитися одними з найпрекрасніших гірських краєвидів:

«Мені хочеться, щоб цією красою могли милуватися туристи з України та із-за кордону, а для цього нам потрібно рекламувати, просувати такі віддалені куточки нашого краю, розвивати тут туризм, у тому числі сільський, аби чудові працьовиті люди, які живуть у цьому краї, мали можливість жити і працювати на своїй землі. Сподіваюся, що подібні змагання також стануть поштовхом для розвитку туризму та рекреації у цій місцевості.

Як пояснив директор змагань Сергій Єжиков, на території Закарпаття захід проводиться 11 років поспіль. Цього року через карантинні обмеження гонку двічі переносили. Наступний етап Чемпіонат України з гірських гонок відбудеться у Івано-Франківській області. За показані результати учасники отримують рейтингові бали. А переможець останнього етапу представить Україну на міжнародних змаганнях.

На сам кінець керівник області звернувся до гостей Чемпіонату: «Розвиток спорту та спортивної культури загалом, заняття фізкультурою – не пусті для мене слова. Я вважаю, що влада має створювати найкращі умови для занять з усіх видів спорту та для людей усіх вікових категорій. Автоспорт – один із них і створення в області, приміром,  треків для занять картингом, гадаю, допомогло б як розвитку автоспорту в нашому краї, так і розвитку автомобільної культури серед молоді. Ми обов’язково розглянемо такі можливості».

Довідка:
У цьогорічних гонках Закарпаття представили:
Трутнев Вадим – майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий чемпіон України з трекових перегонів, кільцевих перегонів, раллі, гірських гонок.
Куцина Іван – призер України з гірських перегонів, кандидат в майстри спорту перегонів.
Трутнев Сергій – майстер спорту, України, СРСР перегонів.