Окрім мобільного, в Ужгороді діють ще 3 стаціонарні пункти (ФОТО, ВІДЕО)

Окрім мобільного, в Ужгороді діють ще 3 стаціонарні пункти (ФОТО, ВІДЕО)

Окрім мобільного, в Ужгороді діють ще 3 стаціонарні пункти. В одному з них, на вулиці Грибоєдова, 20 в будівлі сектору обліку та нічного перебування безхатьків, за словами керівника Петра Ренжина, о 7 ранку прийшло погрітися двоє.

Ужгородці Сергій Мерінов та Ігор Сорочкін прийшли в мобільний пункт обігріву біля 15-ої школи вперше за цей рік. За словами чоловіків, про це місце знають, бо були тут і минулоріч.

«Ми поруч проходили, побачили дим, дрова, тому й завітали, — сказав Сергій Мерінов. — Чаю попити, обігрітися трохи. Біля філармонії там також колись була така палаточка, правда це було давненько. То ж так чудово! Коли такі люті морози настають, вдома обігріти зараз важко. Якось виживаємо. Обігріваємося».

Станом на 12:00 до цього пункту прийшли п’ятеро охочих, розповів черговий рятувальник Віктор Січка. Сам він, каже, вперше працює в пункті обігріву. Прийняв зміну з напарником о 8-й ранку. Розповів, заходили діти, жінка та двоє чоловіків, не безхатьки.

«Чай, печиво – все, що маємо — те й даємо, щоб людина прийшла, зігрілася трошки. Ми здаємо зміну о 8-ій ранку. Нас тут двоє. Чергуємо, підтримуємо температуру в наметі. Колемо дрова, щоб не сумувати, щоб і нам тепліше було й іншим», — Сказав Віктор Січка.

Цей мобільний пункт обігріву розгорнули 14 січня. Ще три стаціонарні пункти розташовані на вулицях Легоцького, Проектній та Грибоєдова. Керівник останнього — Петро Ренжин, каже, вони почали приймати відвідувачів на кілька днів раніше.

«Люди можуть тут посидіти, є дві кімнати – вони теплі, якщо навіть потрібно, ми даємо можливість прийняти душ. Тобто на вході, як це зараз є, міряємо температуру. Немає температури — ми з цією людиною працюємо, надаємо послугу», — розповів Петро Ренжин.

Усі, 4 пункти обігріву в Ужгороді мають працювати цілодобово.

16 січня 2021р.

Теги: пункти, обігрів