%d0%be%d0%b3%d0%bb%d1%8f%d0%b4-%d0%bd%d0%b5%d0%b4%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b3%d0%b8%d1%85-%d1%81%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d1%81%d1%8c%d0%ba%d0%b8%d1%85-%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b0%d0%b6%d1%96%d0%b2-2

Огляд недорогих складських стелажів

Огляд недорогих складських стелажів

Діяльність складу тісно пов’язана з товарообігом, тому приділіть увагу зберіганню продукції. Це вимагає розподілу місця, щоб продукція залишалася доступною до транспортування. Кращим рішенням буде покупка металевих стелажів. Вони призначені для багаторівневого зберігання продукції. Це можуть бути напівфабрикати, будівельні матеріали, різна техніка й оснащення. У кожного вантажу свої особливості, які слід враховувати при розміщенні. Це часто стосується місця, адже товар не повинен контактувати з підлогою. Його слід встановлювати на платформі, якою виступають поличні стелажі. Вироби бувають різної комплектації, тому розглянемо особливості модульних конструкцій.

Як вибрати стелажі з металу 

Багато складів стикаються з проблемою зберігання вантажу, що пов’язано з нестачею простору. Часто продукцію розміщують на підлозі та в підручних місткостях. Це суперечить нормам зберігання, і призводить до псування товару. Такі дії призводять до збитків, тому рекомендуємо придбати металеві стелажі. Вони являють собою поличні конструкції відкритого типу. Завдяки цьому їх можна використовувати з будь-якого боку, що полегшує завдання колективу. Стелажі бувають різних габаритів, тому їх можна розмістити в будь-якому приміщенні. Якщо компанія має компактний склад, конструкції можна розмістити впритул. Це створює єдину зону зберігання, що економить до 75% простору.

Переваги металевих стелажів: 

  • витримують тривалі навантаження;
  • вміщують велику кількість продукції;
  • не деформуються під заявленою вагою;
  • економно використовують простір складу;
  • підходять для зберігання різнотипного вантажу.

Обладнання для складу має бути надійним, адже воно перебуває в регулярному використанні. Основним матеріалом при виготовленні стелажів виступає метал. Він витримує підвищені навантаження, які виникають при складанні вантажу. Конструкція не прогинається під заявленою вантажністю, тому довго не потребує ремонту. У завантаженому вигляді стелаж має велику вагу, що створюється ризик падіння. Для безпеки оточення рекомендується складати вантаж, починаючи з нижніх полиць. На відміну від інших матеріалів, метал має необмежений термін експлуатації. Стелажі зі сталі можуть розміщуватися в різних умовах, включаючи приміщення з нестандартним мікрокліматом. Для цього вони піддаються фосфатування, і надалі покриваються порошковою фарбою. Завдяки цьому стелажі легко протерти від забруднень, використовуючи вологе чищення.

Де замовити металеві стелажі в Україні 

Попри просту конструкцію, стелажі полегшують роботу складу. В їх основі металеві стійки, які витримують високі навантаження. Міцні стійки скріплюються перемичками, що підвищує надійність конструкції. На них кріпляться місткі полиці, куди складається вантаж. Залежно від ваги товару, полки можуть доповнюватися підсилювачами. Вони закріплюються на рівній відстані один від одного, але цього не завжди достатньо для габаритного вантажу. На цей випадок полки регулюються в заданому кроці, підлаштовуючись під особливості товару. Часто стелажі розміщують на слизьких або чутливих поверхнях, тому рекомендуємо передбачити підп’ятники. Вони захистять покриття від подряпин, а також підвищать стійкість каркаса.

При виборі стелажів важливо приділяти увагу габаритам. Вони повинні враховувати площу складу, щоб не заважати пересуванню персоналу. Високе обладнання важче завантажувати, тому краще передбачити вантажну техніку. Не менш важливим є тип збірки, який буває розбірним і зварним. У першому випадку виріб збирається за інструкцією, і його можна повторно розібрати. При другому варіанті клієнт отримує габаритний стелаж з витривалою конструкцією. Показник вантажності задається для кожної моделі, тому легко вибрати стелаж під потрібні завдання. Оснащення складу — недешеве завдання, але не слід економити на обладнанні. На сайті УХЛ-МАШ можна купити стелаж металевий за низькою ціною. Менеджер підбере модель під будь-який бюджет.

Раніше Zaholovok.com.ua писав про Піжами: які краще купувати