%d0%bd%d0%b0-%d1%83%d0%b6%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%81%d1%8c%d0%ba%d0%b8%d1%85-%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%ba%d0%b0%d1%85-%d0%b7%d1%80%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b8-%d1%86%d1%96%d0%bd%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-2

На ужгородських ринках зросли ціни на фрукти та овочі (ВІДЕО)

На ужгородських ринках зросли ціни на фрукти та овочі (ВІДЕО)

Ольга Рубіш орендує місце на ринку на площі Корятовича. Щодня приїжджає із Мукачівського району. Розповідає: усю продукцію — овочі та фрукти — вирощує вдома. «Погода погана і з цим усім карантином, погано, все погано з цим цьогорічним урожаєм. Зараз дуже важко, наприклад, збирати кабачки на подвір’ї, ти лізеш туди в той бруд, ти не знаєш, як їх і збирати. Ми повинні чистити їх», — каже продавчиня.

Продавчиня Ангела Еней каже: протягом останнього місяця ціни на овочі вона не піднімала: «Поки що я ціни ні нащо не підіймаю, а вже далі буде видно, а дощі дуже впливають, бо дуже багато дощу тепер випадає. Впливає і на картоплю, і на цибулю на все впливає».

Ужгородка Ніна Кудлей купила на ринку на вулиці Бородіна полуницю. «Я купила клубніку за 55 гривень кілограм. І це дорого, звичайно. Якщо порівняти минулий рік».

Ілона Чопойдало розповідає: готова заплатити за якісний товар і вищу ціну. «У мене син повернувся із Будапешта, там працював, каже: за такі помідори, як у нас тут, це не дорого. Якщо, звісно, порівнювати з тими цінами, і черешні там дуже дорогі, а у нас я купила, кажу: якщо якісний товар, то я готова заплатити».

Продавець Василь Ремета на ринку на вулиці Бородіна каже: половина урожаю цього року – пропала: «Все вимокає і промокає. Все чорніє, все гниє і все. Нас хто кормить? Заріччя, то все овочі і помідори, капуста і кабачки звідти. І якщо, наприклад, розсада одна і вона коштує 2, 3 або 4 гривні, а капуста 4-5 гривень кілограм, і де вихід?»

За словами продавчині Лариси найбільшої шкоди погана погода завдала цього року полуниці. «Тепер дуже дорога, цього року дуже висока ціна на неї. А чого — не знаю. Напевно, через ці дощі. І капуста підгниває, цвітна підгниває, все ніяке».

27 червня 2020р.

Теги: фрукти, овочі