%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d1%8f%d1%87%d1%96%d0%b2%d1%89%d0%b8%d0%bd%d1%96-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%bb%d1%96%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%8f-%d1%88%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%ba%d0%be%d1%97-%d0%b4%d0%be-2

На Тячівщині побили лікаря швидкої допомоги – Супрун

У неділю 21 червня  Василь Копинець, який є  лікарем-терапевтом Тячівської районної лікарні №1 у складі бригади з трьох людей (водій та фельдшер) виїхав на виклик в село, яке знаходиться за 6 кілометрів від Тячева. Диспетчер повідомив, що на місці трапилося ДТП. Лікар одразу ж попросив викликати поліцію також.

Про це повідомляє у Фейсбук Уляна Супрун

На місці події знаходилася компанія приблизно з 10 людей молодого віку. Зі слів Василя, було схоже, що вони були напідпитку чи під впливом якихось речовин. Лікар з фельдшером одразу направилися до однієї з машин, адже побачили, що всередині була людина, якій необхідно надати медичну допомогу. В автомобілі була дівчина без свідомості.

На вулиці вже було темно, тож лікарю з фельдшером довелося підсвічувати телефоном, аби щось побачити та почати надавати допомогу. Але фактично одразу хтось із компанії людей вдарив Василя, далі його повалили на землю і почали бити ногами кілька людей.

Водій та фельдшер почали його захищати, зокрема, на місце події вже зійшлися місцеві люди з села, які втрутилися також та відтягували людей, які почали бити лікаря. Після цього Василь, попри отримані травми, разом з фельдшером перемістив дівчину з авто до швидкої та почав надавати їй медичну допомогу. Коли бригада швидкої уже почала від’їжджати з місця події, назустріч їхала поліція — з моменту виклику поліції диспетчером пройшло близько 40 хвилин.

Хоча під час нападу на лікаря, водій ще раз подзвонив у поліцію, повідомити про це і попросити, аби поліцейські їхали швидше. Він додзвонився не з першого разу. Згодом поліція передзвонила до водія з питанням, чи треба їм точно їхати (!). Тобто поліція навіть після повідомлення про ДТП не надто поспішала на місце подій. До того ж, за словами лікаря і його колег, у районі таке відбувається регулярно. Наприклад, коли трапляється аварія, швидка приїжджає завжди значно швидше, поліції на місці ще немає.

Дівчину доставили в реанімацію. Після цього лікар звернувся за меддопомогою. Василю розсікли губу, зламали перенісся у двох місцях, у нього струс мозку (закрита черепно-мозкова травма — гематома лобової частини голови), ймовірно зламане ребро (поки він не мав змоги зробити знімок). Заяву в поліцію він подав, зараз перебуває на лікарняному. Чомусь слідчий не може приїхати взяти у Василя свідчення, тож він сам планує поїхати до слідчого.

Крім цього всього, Василь працює у складі бригади швидкої меддопомоги, яка виїжджає на виклики до пацієнтів з COVID-19. Наразі у лікарні не вистачає персоналу через відпустки чи звільнення медпрацівників. Тож загалом є дві бригади, які чергують через день. Тепер, коли Василь через побиття залишається на лікарняному, повноцінно може працювати лише одна бригада.