На Закарпатті перевізник із Італії намагався завезти в Україну косметичні засоби без декларування (ФОТО)

На Закарпатті перевізник із Італії намагався завезти в Україну косметичні засоби без декларування (ФОТО)

Повертаючись з далеких мандрів з країн Євросоюзу через українсько-угорський кордон на мікроавтобусі «Мерседес-Бенц Спрінтер», 34-річний тернопільчанин у «червоному коридорі» вказав у декларації багаж з особистими речами (вжитими одягом і взуттям). Усно підтвердив, що не переміщує товар, вартість якого перевищує дозволені митним законодавством 500 євро і 50 кг та підлягає обов’язковому оподаткуванню.

Та коли інспектори перевірили вміст багажного відсіку автомобіля, то виявили серед особистих речей 4 картонні коробки з не вказаними у декларації та усно косметичними засобами іноземного виробництва.

Товару виявилося достатньо, аби скласти відносно водія протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України, та вилучити. Остаточну вартість косметичних засобів встановить залучений митницею спеціаліст-експерт.

Відтак, на митний склад до рішення суду потрапили: аромати для дому торгової марки «EDION» виробництва Італії у кількості 18 баночок по 500 мл та стільки ж упаковок з паличками до ароматів; антисептичні засоби (гелі) тієї ж італійської марки у різних кількостях та розфасовках (20 шт по 500 мл, 10 шт по 1000 мл та 190 шт по 100 мл).

До слова, в Інтернет-мережі одна упаковка аромату для дому коштує 110 євро, тож виявлені 18 одиниць вже сягають 2 тис євро. А ціна одного гелю цієї італійської фірми починається від 6 євро, відповідно виявлені 220 шт – понад 2 тис євро.

Митникам перевізник сказав, що перевозив зазначені товари на прохання малознайомого чоловіка, який просив їх доставити з Італії до Києва.

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

05 грудня 2020р.

Теги: косметика, декларування, перевізник