%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%bf%d0%b0%d1%82%d1%82%d1%96-%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%b8-%d0%b2%d0%ba%d0%be%d1%82%d1%80%d0%b5-%d0%b2%d0%b8%d0%bb%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bb-2

На Закарпатті митники вкотре вилучили брендові речі в посилках з Італії

На Закарпатті митники вкотре вилучили брендові речі в посилках з Італії

Громадянин України не заявив за встановленою формою точних відомостей про переміщувані ним через митний кордон України товари, які в кількості, яку він переміщував, підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню.

Українець повертався з Італії сьогодні, 11 червня, автомобілем «VW» з вітчизняною реєстрацією.
Громадянин у своїй декларації, яку йому запропонували заповнити працівники митниці, вказав свої паспортні дані, відомості про транспортний засіб та наявність у нього багажу з особистими речами. При усному опитуванні громадянин підтвердив відомості, вказані ним у митній декларації, та заперечив наявність будь-яких інших товарів, в тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено.

В ході митного контролю транспортного засобу та речей громадянина, працівники митниці виявили, зокрема, різних розмірів одяг, взуття, жіноча сумка, годинник, зокрема таких відомих брендів: «DOLCE&GABBANA», «BALDININI», «ESCADA», «GEOX», «BMW».

Оцінка товарів буде проводитись додатково.

Нагадуємо, що не підлягають письмовому декларуванню та не є об’єктами оподаткування митними платежами товари (за винятком підакцизних), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг. Якщо сумарна фактурна вартість або загальна вага товарів перевищують такі обмеження, то товари підлягають письмовому декларуванню в порядку, встановленому для громадян, з поданням документів, що видаються державними органами для здійснення митного контролю та митного оформлення таких товарів, та оподатковуються ввізним митом за ставкою 10 відсотків і податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом України, — інформує Закарпатська митниця Держмитслужби