%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%bf%d0%b0%d1%82%d1%82%d1%96-%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%bd%d1%8f-%d0%b7%d0%b0%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%b8-2

На Закарпатті за вимагання затримали двох чоловіків (ФОТО)

На Закарпатті за вимагання затримали двох чоловіків (ФОТО)

Затримання провели оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області, детективи слідчого управління поліції області за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області та силової підтримки спецпідрозділів КОРД та ТОР під час чергового вимагання коштів.

Поліцейські, відпрацьовуючи скарги місцевих підприємців та перевізників регіону про вимагання з них коштів, встановили осіб, причетних до протиправних дій.

Вимагачі, використовуючи погрози фізичною розправою та пошкодження майна, вимагали з місцевих підприємців від 200 до 3000 доларів США в обмін на безперешкодну роботу. В подальшому кошти розподілялися між вимагачами та виділялися на кримінальний «общак» для допомоги засудженим за особливо тяжкі злочини.

Сьогодні, 20 червня, двох чоловіків затримали під час чергового вимагання в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Трьом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 189 Кримінального кодексу України, інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Як додатково інформує пресслужба поліції Закарпаття, йдеться про системне вимагання від приватних підприємців та перевізників грошових коштів групою осіб на чолі із так званим у кримінальних колах «смотрящим за Тячівським районом». Жителі району скаржились, що група осіб із погрозами фізичною розправою та пошкодженням майна, вимагали гроші від перевізників, які у районі формували будівельні бригади і вивозили їх за кордон на заробітки.

Серед затриманих — 58-річний «смотрящий» та ще один учасник злочинного угруповання. На місці від затриманих поліцейські вилучили гроші та зошит із «чорновими записами», так званого «общака».

Двох фігурантів затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Затриманим та ще одному учаснику групи слідчі вже повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст.189 Кримінального кодексу України. Слідство у справі триває.

20 червня 2020р.

Теги: вимагання