%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%bf%d0%b0%d1%82%d1%82%d1%96-%d0%b7%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%94%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%be-28-%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%bc%d1%96%d0%bd%d0%b0-2

На Закарпатті зареєстровано 28 кримінальних проваджень стосовно незаконних вирубок, контрабанди деревини та підпільних пилорам

На Закарпатті зареєстровано 28 кримінальних проваджень стосовно незаконних вирубок, контрабанди деревини та підпільних пилорам

Як розповів голова ОДА, сьогодні відбулася підсумкова нарада з представниками правоохоронного блоку з приводу виконання доручення, виданого місяць тому щодо створення мобільних груп для виявлення, попередження документування незаконних вирубок, які здійснюють в нашому регіоні. 

Як повідомлялося під час заходу, на сьогодні зареєстровано 28 кримінальних проваджень стосовно незаконних вирубок, зловживань у лісовій сфері, контрабанди деревини та роботи підпільних пилорам. Шість кримінальних проваджень – на розгляді у суді. Висунуто 4 підозри, в тому числі і керівництву лісового господарства. До цієї роботи активно підключилось і Державне бюро розслідувань.

Для підвищення ефективності роботи правоохоронців щодо виявлення незаконних вирубок, через систему SMART Закарпаття, залучають безпілотні літальні апарати. Вони мають високу розпізнавальну здатність. Завдяки цій системі отримуватиметься інформація щодо можливих незаконних рубок, особливо в гірській місцевості. Доступ до цієї інформації буде відкритим. 

Ще один напрямок незаконної діяльності у лісовій сфері – це підпільні пилорами, де займаються обробкою нелегально зрубаної деревини.

«Ми подамо у відкритий доступ перелік легальних пилорам, які офіційно зареєстровані. Тому, кожна інша – це незаконна пилорама. Просимо громадськість долучатися до збору інформації щодо незаконного функціонування таких пилорам. Щоб побороти проблему, треба об’єднати наші зусилля. Упевнений, разом ми здолаємо цей незаконний механізм господарювання у лісі», — повідомляє О. Петров.

16 червня 2020р.

Теги: рубки, провадження, контрабанда, деревина