%d0%bc%d1%96%d0%bd%d1%96%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%b4%d0%be%d0%bd%d0%bd%d0%b8%d1%85-%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2-%d1%83%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%97%d0%bd%d0%b8-%d1%82-2

Міністри закордонних справ України та Угорщини поговорили про модернізацію ПП Чоп-Загонь та новий пункту Дийда-Берегдароц

Міністри закордонних справ України та Угорщини поговорили про модернізацію ПП Чоп-Загонь та новий пункту Дийда-Берегдароц

Співрозмовники відзначили обопільну зацікавленість у розбудові дружніх та добросусідських відносин, а також налаштованість відкрити нову сторінку двостороннього партнерства.

«Я передав проєкт спільного меморандуму Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який пропонується підписати в ході їх зустрічі. Я також запропонував реалізувати спільний великий проєкт — добудувати під патронатом Президента України та Прем’єр-міністра Угорщини сучасну лікарню у м.Берегово», — зазначив український міністр.

Особливу увагу співрозмовники приділили питанням співпраці у стримуванні поширення COVID-19.

Як співголови українсько-угорської міжурядової економічної комісії міністри виступили за якомога швидше відновлення її роботи та погодилися, що вона має відігравати провідну роль у сприянні торговельно-економічній взаємодії між країнами.

«Немає жодних об’єктивних підстав для того, щоб між нами існували будь-які суттєві проблеми. Ми розраховуємо на те, що буде відновлена повноцінна підтримка Угорщиною України в НАТО», — зазначив Дмитро Кулеба.

Міністри обговорили конкретні можливості збільшення інвестицій України в Угорщину та Угорщини — в Україну, сприяння зміцненню позицій на ринках обох країн.

Особливу увагу міністри приділили питанням розбудови прикордонної інфраструктури, в тому числі модернізації пункту Чоп-Загонь та побудові нового пункту Дийда-Берегдароц.

У ході візиту сторони підписали Протокол між Урядом України та Урядом Угорщини про внесення змін до Рамкового договору між Урядом України та Урядом Угорщини про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги та Меморандум про взаєморозуміння між Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України та Міністерством інновації та технології Угорщини.

30 травня 2020р.

Теги: модернізація, пункт, міністри