%d0%ba%d0%bf%d0%bf-%d1%82%d0%b8%d1%81%d0%b0-%d1%82%d0%b8%d0%bc%d1%87%d0%b0%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%be-%d1%80%d0%be%d0%b7%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%be-%d0%bd%d0%b0-2

КПП "Тиса" тимчасово розблоковано, на місці перебуває голова Закарпатської ОДА — ЗМІ

КПП "Тиса" тимчасово розблоковано, на місці перебуває голова Закарпатської ОДА - ЗМІ

«Блокувальники поки звільнили пункт пропуску і рух усіх транспортних засобів відновлено», — додали в прес-службі.

Мікроавтобуси з блокувальниками перебувають у так званій «червоній зоні» — «до вирішення питання митних формальностей», — уточнили в загоні.

На митному посту також наразі перебуває голова Закарпатської ОДА Олексій Петров, інформує Ужгород.нет.уа.

Дещо згодом про те, що у пункті пропуску «Тиса» на кордоні з Угорщиною поновлено пропускні операції, у Фейсбуку повідомила Держприкордонслужба.

«Станом на зараз у пункті пропуску «Тиса» ситуація дещо стабілізувалась, пропускні операції поновлено», — зазначається у повідомленні.

Тмим часом, як повідомили у пресслужбі Міністерства фінансів України, на даний момент на КПП утворилися кілометрові черги через відмову деяких водіїв і пасажирів автомобілів декларувати товари, які ввозяться на територію України. Також водіям запропонували передати ці товари на митний склад. На ці умови погодилися лише кілька водіїв.

«Це чергова спроба перетнути кордон незаконним шляхом і завезти контрабандні товари. Однак ці схеми більше не спрацюють. Як раніше вже не буде. І до цього повинні звикати все», — зазначив заступник міністра фінансів Юрій Драганчук.

Він також повідомив, що в рамках реформи вже посилено контроль за роботою митниць, а також йде оцінка методів роботи митників.

«У нас розроблений чіткий план заходів з протидії контрабанді та незаконному ввезенню товарів. І він поступово втілюється в життя», — сказав Драганчук.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, Як раніше повідомляло Закарпаття онлайнперевізники заблокували КПП «Тиса».

Згодом стало відомо, що на КПП «Тиса» авто прикордонників виштовхали на узбіччя.

Пізніше ЗМІ повідомили, що глави ДПСУ та Держмитслужби вилетіли до водіїв, які заблокували КПП «Тиса».

Фото Романа Усенка

31 травня 2020р.

Теги: перевізники, блокування