Колишній генпрокурор Рябошапка нагадав про незавершену кримінальну справу по "кнопкодавству" закарпатського нардепа Поляка (ВІДЕО)

Таким чином впроваджено в дію новелу Кримінального кодексу України щодо відповідальності народних депутатів України за неособисте голосування.

Досудове розслідування було доручено слідчим Центрального апарату Державного бюро розслідувань, інформував Офіс Генерального прокурора.

Нагадаємо: 16 січня 2020 року набув чинності закон №404-IX (законопроект 2148) щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами на пленарних засіданнях парламенту.

За кнопкодавство нардепу загрожує штраф у розмірі 51-85 тисяч гривень, однак для цього провину парламентаря необхідно буде спочатку довести в суді.

Розслідувати правопорушення має Державне бюро розслідувань, але спочатку генпрокурор має зареєструвати відповідне кримінальне провадження.

У разі визнання депутата винним у кнопкодавстві та набрання сили обвинувальним вироком нардеп буде достроково позбавлений мандата (стаття 81 Конституції України).

Як раніше інформувало Закарпаття онлайнзакарпатського нардепа Поляка зловили на кнопокодавстві, яке підпадає під кримінал.