Колишнього керівника територіального відділу Антимонопольного комітету судитимуть за отримання хабаря

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Закарпатського територіального відділу Антимонопольного комітету України.

У ході слідства встановлено, що чоловік, перебуваючи на вказаній посаді та займаючи відповідальне становище, з метою власного незаконного збагачення отримав від місцевого підприємця неправомірну вигоду в сумі $1100. За це чиновник мав мінімізувати штрафні санкції, накладені на суб’єкт господарювання після закінчення перевірки. Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України. Санкція інкримінованої чоловіку статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

ґДосудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за процесуального керівництва прокурорів Закарпатської обласної прокуратури та оперативного супроводу працівників УСР в Закарпатській області, — інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури