Заступниця міністра освіти і науки здійснила робочий візит на Закарпаття (ФОТО)

Заступниця міністра освіти і науки здійснила робочий візит на Закарпаття (ФОТО)

Під час візиту Віра Рогова зустрілася із заступником голови Закарпатської обласної державної адміністрації Ігорем Шинкарюком, народним депутатом України Михайлом Лабою, директоркою департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Ганною Сопковою.

Сторони обговорили питання розвитку освіти в області, зокрема інклюзивної освіти, вдосконалення мережі спеціальних закладів освіти та стан професійно-технічних закладів освіти.

«Формування мережі є повноваженнями органів місцевої влади та місцевого самоврядування, але з 2021 року заклади освіти передаються територіальним громадам, і МОН разом з обласними державними адміністраціями мають надавати місцевим радам усю необхідну підтримку з цього питання», – зауважила заступниця міністра освіти і науки України Віра Рогова.

За її словами, в кожному регіоні мають бути заклади освіти, які б надавали освітні послуги учням відповідно до їхніх інтересів, здібностей та потреб.

Ігор Шинкарюк повідомив, що процес передачі майна та закладів освіти територіальним громадам Закарпаття вже майже повністю завершений.

В області також вдосконалюють систему функціонування закладів професійної (професійно-технічної) освіти – створюють сучасні навчально-практичні центри. За словами Ганни Сопкової, директорки департаменту освіти і науки облдержадміністрації, таких центрів на Закарпатті 9, у них готують майбутніх фахівців різних професій.

Також у межах візиту представники міністерства разом з народним депутатом України зустрілися з головою Великоберезнянської ОТГ, старостою Сюртівської селищної ради, колективами Часлівецької спеціальної школи-інтернату, Перечинської загальноосвітньої школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Великоберезнянської санаторної школи-інтернату.

Окрім того, заступниця міністра відвідала угорськомовну гімназію в місті Ужгород. Вона ознайомилася з навчально-методичним забезпеченням закладу освіти та поспілкувалася з учнями, педагогами, адміністрацією закладу, інформує міністерство освіти і науки України.

02 березня 2021р.

Теги: міністр, Рогова, освіта