Закарпатська ОДА розірвала договір із недобросовісним підрядником, що виконував будівельні роботи у райлікарні в Берегові

Закарпатська ОДА розірвала договір із недобросовісним підрядником, що виконував будівельні роботи у райлікарні в Берегові

Фінансування об’єкту здійснюється за рахунок Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

За два роки було виконано робіт на суму- 485 200 грн.

У 2020 році до кінця листопада передбачалось виконати роботи з утеплення фасаду, влаштування вентиляції на горищі, заміни вікон, заміни покрівлі, влаштування інженерних мереж (каналізації, опалення, електромонтажні роботи) та монтажу ліфтів на загальну суму 15 500 211,60 грн.

Згідно з календарним графіком виконання робіт, який є невід’ємною частиною Договору, підрядна організація зобов’язалася повністю виконати роботи зі вентиляції на горищі, заміни вікон, утеплення фасаду та завершувати роботи з демонтажу/монтажу покрівлі, каналізації, опалення, електромонтажних робіт та монтажу ліфтів.

Однак під час огляду фактичного стану виконання робіт встановлено, що із 6 позицій повністю виконана лише одна.

Водночас до кінця не встановлені склопакети та деякі конструкції потребують заміни у зв’язку із заводським дефектом, роботи по утепленню фасаду виконані в об’ємі близько 60%, завезено вентиляційне обладнання, решта робіт не розпочаті.

Підрядною організацією систематично порушувались терміни виконання робіт за договором, у зв’язку з чим виник ризик несвоєчасного завершення робіт за об’єктом. Відтак, ТОВ «Торговий дім Універсал Україна» несвоєчасно відпрацювали у 2020 році надану попередню оплату (згідно з Договором та законодавства у них було до 90 днів для відпрацювання авансового платежу), й в подальші місяці виконували будівельні роботи із значним відставанням графіку.

З метою належного виконання підрядником своїх зобов’язань по договору, неодноразово проводились наради, велась претензійна робота, але жодних дій з боку підрядної організації для покращення ситуації вжито не було. 

Зважаючи, на соціальну значимість та суспільну необхідність будівництва нового корпусу лікарні в м. Берегово в такий непростий епідеміологічний час, з метою покращення якості медичних послуг у районі та беручи до уваги систематичне невиконання своїх зобов’язань підрядником, прийнято рішення про розірвання договору підряду в односторонньому порядку з ТОВ «Торговий дім Універсал Україна».

Відтак 10.11.2020 було підготовлено та вручено Підряднику повідомлення про розірвання договору підряду в односторонньому порядку.

У найближчий час будуть пораховані залишки робіт на об’єкті та проведена процедура публічних закупівель щодо визначення нового підрядника.

19 листопада 2020р.

Теги: будівництво, райлікарня