%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%bf%d0%b0%d1%82%d1%81%d1%8c%d0%ba%d0%be%d1%97-%d0%be%d0%b4%d0%b0-%d0%b7%d0%b2%d0%b5%d1%80%d0%bd%d1%83%d0%b2%d1%81%d1%8f-%d0%b4-2

Голова Закарпатської ОДА звернувся до голови ВРУ з підтримкою "електромобільних" законопроєктів закарпатських нардепів (ДОКУМЕНТ)

Голова Закарпатської ОДА звернувся до голови ВРУ з підтримкою "електромобільних" законопроєктів закарпатських нардепів (ДОКУМЕНТ)

Серед співавторів є група народних депутатів від Закарпаття, зокрема Василь Петьовка, пресслужба якого поширила цю інформацію.

У своєму листі голова Закарпатської ОДА вказує на необхідність підтримати прийняття законопроєктів №3476 та №3477, оскільки вони допоможуть створити сприятливі умови для залучення інвестицій у виробництво електромобілів, зарядних пристроїв, комплектуючих до них, а також стимулюватимуть попит на автобуси, легкові та вантажні автомобілі з електродвигунами.

«Враховуючи важливість підтримки виробництва електричного транспорту, Закарпатська обласна державна адміністрація підтримує прийняття у першому читанні вищезазначених законопроєктів», — сказано у листі Олексія Петрова.

У листі загалом йдеться про те, що в Україні нині з’являються великі можливості стати виробничим майданчиком світових автоконцернів і розвивати національну галузь автомобілебудування, але для цього необхідно створити умови для розвитку електротяги, насамперед привабливі регуляторні умови.

Минулі кілька років розташований поруч з Ужгородом завод «Єврокар» є фактично єдиним в Україні виробничим майданчиком, який сьогодні виробляє легкові автомобілі. А тому ті сприятливі умови, які прописані у проектах, дадуть заводу можливість вивести виробництво на новий рівень, залучити інвесторів та розширити ринки збуту. Для Закарпаття це — додаткові робочі місця, податкові надходження і загалом подальший розвиток виробничого потенціалу регіону, переконані ініціатори законопроєктів.

Нагадаємо, законопроекти №3476 та №3477 створять в Україні умови для будівництва вітчизняних легкових автомобілів, автобусів, вантажівок та спецтехніки з електричними двигунами. Окрім того, проекти зроблять електромобілі світових виробників доступнішими для придбання. Досягнути цього вдасться завдяки комплексним змінам податкової та митної політики у питаннях імпорту та виробництва електротранспорту, зарядних пристроїв та комплектуючих виробів.

25 червня 2020р.

Теги: електротранспорт, електромобіль