В Ужгороді на сесії планують остаточно передати в приватну власність сквер на розі вулиць Станційна-Мукачівська-Одеська

В Ужгороді на сесії планують остаточно передати в приватну власність сквер на розі вулиць Станційна-Мукачівська-Одеська

Фактично, планується остаточно передати в приватну власність залишки території скверу на розі вулиць Станційна-Мукачівська-Одеська. За незаконну передачу в приватну власність частини якого вже тогоріч отримала підозру начальниця управління ДАБК, а раніше — заступниця начальника Управління архітектури Ужгородської міськради Олександа Зотова.

Згодом, в квітні 2020 року, суд обрав колишній чиновниці міськради Олександрі Зотовій запобіжний захід. Йдеться про ділянку площею 0,078 га, вартістю близько 350 тис грн., яка була передана у власність під індивідуальне будівництво на підставі позитивних висновків чиновниці, всупереч генплану міста.

Одесса — это раскрученный украинский курорт, который ежегодно посещают тысячи секс-туристов с разных городов и стран. А все потому, что интим-индустрия находится на пике развития, а молодые и привлекательные девушки приезжают в город с уделенных уголков Украины. Но чтобы досуг прошел без осложнений и неприятных моментов, наши аналитики рекомендуют заранее поинтересоваться, сколько стоят проститутки Одессы…  продолжить чтение.

«Як стало відомо з публічних реєстрів, власником ж цієї частини скверу, за яку вже отримала підозру О. Зотова, є заступник начальника Управління спільної власності територіальних громад Закарпатської обласної ради Мирослав Гівчак. Він — близька людина до екс-голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди, був довіреною особою останнього на позачергових виборах до Верховної Ради в 2014-ому році та працював заступником директора фірми ПП «МПП» ЛАТЕКС», якою керує дружина О. Ледиди. Крім того, з березня 2015 року М. Гівчак є керівником Закарпатської обласної організації «Партії регіонів», яка зареєстрована в с. Барвінок, вул. Е. Егана, 50, тобто в приміщенні, сусідньому до фірми дружини О.Ледиди», — повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор.

На сесії ж Ужгородської міськради 30 березня пропонується продати дві інші частини скверу загальною площею 3 сотки. Так, згідно з проєктами рішень №№ 156 та 157 «Про приватизацію земельної ділянки несільськогосподарського призначення шляхом викупу» пропонується продати ПП «АКО – 2005» дві ділянки по вул. Мукачівській , 80.

На одній з цих ділянок, на місці колишнього кафе «Пікова дама», вже кілька років розташований залізобетонний багатоповерховий довгобуд, який пов’язують з ексдепутатом міськради від «Партії регіонів» та тодішнім заступником голови Закарпатської ОДА О.Ледиди Вікторои Феєром.

Як повідомляє депутат Ужгородської міської ради Олександр Волосянський, це незаконно, оскільки в Генеральному плану міста за 2004 рік і всій іншій містобудівній документації ця територія позначена як зелена зона-сквер площею 80 соток.

«Це є верхом цинізму і знущання над ужгородцями, адже площа, на якій розташовано вказаний сквер, ще з 2010 р. носить назву Карпатської України. Протягом останніх 10 років до мерії неодноразово письмово звертались представники історичного клубу “Красне Поле” з проханням про передачу їм скверу на площі Карпатської України для його облагородження. Міська влада постійно відмовляла краєзнавцям в цьому і роками занедбувала цей сквер, не прибираючи, не підстригаючи траву, не ремонтуючи лавиці і пішохідні доріжки, щоб потім легше було передати його під забудову.

За інформацією з власних джерел, керівництво міської архітектури разом з нахабними забудовниками в цьому році вже оглянуло цей сквер, на місці якого комерсанти планують побудувати величезну багатоквартирну п’ятиповерхівку буквою “Г” , — інформує О. Волосянський

Як поідомляло Закарпаття онлайн, на цій же сесії через депутатську більшість намагаються корупційно «віджати» землі колишнього «Ужгородприладу». Також, всупереч рішенням суду, передати у власність «піджакам» одіозного екс-депутата Волошина ділянки під гаражі на площі Петефі та прибудинкову територію із дитячим майданчиком і зеленою зоною колишнього гуртожитку на Богомольця, 20.

26 березня 2021р.

Теги: сквер, Ледида