В Ужгороді з початку року зареєстровано 1832 випадки захворювань на коронавірус (ФОТО)

В Ужгороді з початку року зареєстровано 1832 випадки захворювань на коронавірус (ФОТО)

Необхідно докладати всіх зусиль для призупинення поширення хвороби, координувати роботу різних служб та відомств – наголошували сьогодні на засіданні регіональної комісії з питань техногенної-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), до роботи якої в онлайн-режимі долучилися в Ужгородській міській раді й члени міської комісії з питань ТЕБ та НС.

Після цього під головуванням міського голови Богдана Андріїва провели також позапланове засідання  міської комісії з питань ТЕБ та НС. Як відомо, у Закарпатській області, і в Ужгороді зокрема, через ускладнення епідемічної ситуації відсьогодні встановлено помаранчевий рівень епідемічної небезпеки.

Богдан Андріїв акцентував на посиленні контролю за дотриманням карантинних обмежень, проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи.  

Власникам закладів громадського харчування та іншим суб’єктам господарювання, керівникам установ та організацій вчергове наголошується на необхідності дотримуватися впроваджених карантинних обмежень. Мобільні групи посилено контролюватимуть дотримання умов самоізоляції, маскового режиму у громадських місцях, громадському транспорті, продовжать роботу і мобільні моніторингові групи –  проводитимуть рейдові перевірки  дотримання суб’єктами господарювання роботи в умовах адаптивного карантину. На посиленні карантинних заходів наголосять і керівникам релігійних громад міста.

Навчання у школах та дитсадках Ужгорода і надалі проводитиметься з урахуванням карантинних обмежень, зокрема щодо дистанційного навчання та самоізоляції, на педрадах  пропонується розглянути можливість перенесення весняних канікул на перший тиждень березня.

За оперативними даними, в Ужгороді з початку цього року зареєстровано 1832 випадки захворювань на коронавірус. За останній тиждень захворів 421 ужгородець, на жаль, 11 померли.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, із 24 лютого в Україні почав діяти адаптивний карантин, який триватиме до 30 квітня. Запроваджено рівні епідемічної небезпеки: «зелений», «жовтий», «помаранчевий» та «червоний».

24 лютого 2021р.

Теги: випадки, коронавірус