%d0%b2-%d1%83%d0%b6%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%96-%d0%b2%d1%96%d0%b4%d0%b1%d1%83%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%8f-%d0%b7%d1%83%d1%81%d1%82%d1%80%d1%96%d1%87-%d0%bf%d1%96%d0%b4%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%94-2

В Ужгороді відбулася зустріч підприємців, де обговорили як допомогти бізнесу в посткарантинний час

Як розвивається малий та середній бізнес наЗакарпатті та що можуть вимагати підприємці відмісцевої влади для полегшення роботи? Всеукраїнський  громадський рух  «Save Фоп» зібрав за обговоренням в Ужгороді підприємців, політиків і небайдужих містян. Обговорили ці та інші болючі питання.

Олександр БІЛАК, радник Голови Закарпатської обласної ради

Прогнозується подальша фіскалізаціяСаме для фізичних осіб-підприємців. І в момент, коли вони ще не відійшли від кризу посткарантинногододати їм ускладнення у вигляді додаткових фіскальних заходів. То це складає загрозу у двох моментах. Перший – закриття підприємців, як таких. А другий – перехід цих підприємців у тіньову сферу. 

Тривалий карантин обмежив діяльність підприємців. Бізнес зазнав неабияких втрат.  

Дмитро МАКСИМЕНКО, підприємець, координатор руху «Save Фоп» в Західній Україні

До карантину у моїй компанії працювало працювало більше 30-ти людей. Зараз залишилось 13. 

Ми готові працювати. Підприємці платять податки. І тут ми для того, аби нам не створювали, особливо у ці тяжкі часи карантину, коли дехто закривається, ми звільняємо співробітників, закриваємо роздрібні якісь точки. А тут  нам держава створює додаткові перепони. 

Учасники зустрічі підписали звернення до Уряду України і виступають проти тотальної фіскалізації

Олександр БІЛАК, радник Голови Закарпатської обласної ради

Ми із свого боку на рівні органів місцевого самоврядування зобовязані приймати ті програми підтримки бізнесу, які реально будуть розвивати бізнес-середовище. 

Ксенія ЛЯПІНА, екс голова державної регуляторної служби України, лідерка руху «Save Фоп»

Сьогодні ужгородці підприємці долучилися до написання звернення. І ми надіємося, що Ужгородська міська рада, як і інші міські ради, прийме звернення до Верховної Ради із вимогою скасування фіскалізації і прийняттям відповідних законопроектів. 

За словами Олександра Білака, звертатимуться до влади міста і області із конкретними програмамипідтримки для малого і середнього бізнесу. Що сприятиме активному залученню як українських, так й іноземних інвестицій