%d0%b2-%d1%83%d0%b6%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%96-%d0%b2%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%bb%d0%b0%d1%83%d1%80%d0%b5%d0%b0%d1%82%d1%96%d0%b2-%d1%86%d1%8c%d0%be%d0%b3%d0%be-2

В Ужгороді визначили лауреатів цьогорічної літературної премії імені Петра Скунця

В Ужгороді визначили лауреатів цьогорічної літературної премії імені Петра Скунця

Книги Василя Густі «Притча про щастя» та Івана Ребрика «Переднівок. Зібрані тексти» рекомендують для присвоєння міської премії імені Петра Скунця – таке рішення прийняли на засіданні конкурсної комісії, яке відбулося днями в Ужгородській міськраді під головуванням депутатки міської ради Олени Камінської.

Нагадаємо, премія, заснована Ужгородською міською радою, – творча відзнака у трьох номінаціях: художня література, краєзнавча література, альбомне видання.
Твори, висунуті цьогоріч на здобуття премії, розглянуло журі в складі начальниці управління у справах культури, молоді та спорту Ольги Василиндри; деканеси філологічного факультету УжНУ, кандидатки філологічних наук Галини Шумицької; доцента, декана факультету іноземної філології УжНУ, кандидата філологічних наук Михайла Рошка; директорки Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Федора Потушняка Олени Канюки; доцентки кафедри української літератури УжНУ, кандидатки філологічних наук, заступниці голови правління Закарпатської організації Національної спілки письменників України, літературознавиці Олександри Ігнатович.
Як ми вже повідомляли, до участі в конкурсі допустили три книги – збірки віршів Василя Густі «Притча про щастя», Івана Ребрика «Переднівок. Зібрані тексти» та Марини Попович-Павлік «Коні мої нековані». Під час обговорення члени комісії запропонували відзначити преміями книги двох авторів – Василя Густі та Івана Ребрика, оскільки в інших номінаціях видання не подали.
Також комісія рекомендувала доповнити Положення про міську премію імені Петра Скунця в галузі літератури і краєзнавства пунктом: “За відсутності подань в одній із трьох номінацій комісія має право рекомендувати призначити премію іншим кандидатам в одній номінації”.
Рішення про призначення літературної премії імені Петра Скунця мають ще розглянути на засіданні сесії Ужгородської міської ради.