%d0%b2%d0%b8%d0%ba%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%be-%d0%be%d0%b4%d0%b5%d1%81%d0%b8%d1%82%d0%b0-%d1%8f%d0%ba%d0%b8%d0%b9-%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d1%96%d0%b7%d1%83%d0%b2%d0%b0%d0%b2-%d0%ba%d0%b0%d0%bd-2

Викрито одесита, який організував канал переправки нелегалів на території Берегівщини

Викрито одесита, який організував канал переправки нелегалів на території Берегівщини

Спільно з працівниками Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, поліцейські Закарпаття провели оперативні заходи для викриття  осіб, що займалися організацією нелегальної міграції через Україну  в країни Євросоюзу.

У рамках кримінального провадження, відкритого за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України, поліцейські Закарпаття, спільно із столичними колегами, провели обшуки у фігурантів злочинів. Одеситу, який є організатором каналу нелегальної міграції, буде повідомлено про підозру та обиратиметься міра запобіжного заходу. 

Так, в результаті комплексу необхідних дій, поліцейські встановили, що двоє іноземців за походженням, жителів Одеси, причетні до незаконного переправлення громадян Туреччини, Сирії та Іраку до країн Євросоюзу  за матеріальну винагороду. 

35-річний організатор злочинів та його 50-річний поплічник, намагалися переправляти нелегалів транзитом через територію України в країни Євросоюзу в межах Берегівського району Закарпатської області.

Вчора, 4 липня, в помешканні фігурантів злочинної діяльності працівниками поліції Закарпаття, спільно із столичними поліцейськими  та слідчим відділом Берегівського відділку поліції було проведено обшуки за місцем проживання одеситів.

У результаті обшуків правоохоронці вилучили 2 автомобілі, чорнові записи та техніку, що засвідчують про злочинну діяльність фігурантів справи.

Щодо організатора  нелегальної міграції вирішується питання про повідомлення йому підозри та обрання міри запобіжного заходу.  Діям інших фігурантів справи в ході досудового розслідування буде надана правова оцінка. Слідство у справі триває, інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

05 липня 2020р.

Теги: нелегал, міграція