%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8%d0%bc%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bb%d1%8c%d0%bd%d0%b8%d0%b9-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d1%96%d1%82%d0%b5%d1%82-%d0%b7%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%be%d0%bd%d0%b8%d0%b2-%d0%b7-2

Антимонопольний комітет заборонив Закарпатській облраді дотувати авіарейси Київ-Ужгород-Київ

Антимонопольний комітет заборонив Закарпатській облраді дотувати авіарейси Київ-Ужгород-Київ

Антимонопольний комітет України прийняв рішення про неприпустимість державної допомоги на суму 9 млн грн, яку планувала надати компанії «Мотор Січ» Закарпатська обласна рада для компенсації збитків за пасажирські перевезення за маршрутом Київ-Ужгород-Київ.

Як повідомляє прес-служба Комітету, згідно з прийнятим рішенням Закарпатська обласна рада повинна припинити незаконну державну допомогу.

У разі, якщо кошти або їх частина вже були передані, облрада зобов’язана забезпечити їх повернення в двомісячний термін з дати офіційного опублікування рішення АМКУ.

Крім цього, Закарпатська обласна рада зобов’язана відзвітувати про виконання рішення АМКУ.

АМКУ також рекомендував Державній авіаційній службі розробити прозорий і недискримінаційний порядок відбору та визначення авіаційного перевізника (перевізників) для здійснення перевезень пасажирів на повітряній лінії, визначеній суспільно-важливою, а також умови таких перевезень.

Як наголошується в повідомленні, рішення про покриття збитків «Мотор Січі» стало фінальною крапкою в рамках розгляду справи про державну підтримку ужгородського аеропорту на загальну суму 34,3 млн грн.

Кошти також були виділені на фінансування модернізації інфраструктури і устаткування для забезпечення керування повітряним рухом, охорону правопорядку, забезпечення роботи рятувальної і пожежної служб і митного контролю, а також для підвищення техніко-економічних показників аеропорту. За цими напрямками Комітетом було прийнято позитивне рішення.

Як повідомлялося, з березня 2019 року авіакомпанія «Мотор Січ» відновила регулярні авіарейси між Києвом і Ужгородом.

Нагадаємо, що з червня 2016 до березня 2019 року аеропорт «Ужгород» не приймав регулярні рейси.

02 липня 2020р.

Теги: аеропорт, дотація