Рекет на митницях Закарпаття відновився

В редакцію “Трибуни” звернулися представники Чопської митниці Міндоходів з проханням зупинити злочинні схеми, які відновлюються у їх структурі.

За призначенням виконуючим обов’язків начальника Чопської митниці Ігора Стрічика, послідувало призначення останнім в.о. начальника митного поста “Тиса” Валерія Пересоляка, якому було поставлено чітке завдання відновити “роботу” , яка останнім часом занепала ( зупинився грошовий потік, що живив усю корупційну систему).

З суботи, 12 квітня, Пересоляк вирішив взятися за найбільш ласий шматок митного пирога – автобусні перевезення з Італії. Нагадаємо, що при режимі Януковича ці бусики, що везли пакунки та посилки українських заробітчан,  платили по 500-700 євро з кожного, загальна сума надходжень становила щомісяця близько одного мільйона євро.

І от, начальники відділів доносять до митних інспекторів вказівку нового шефа, з кожного “італійського” буса вимагати по 200 євро, хто з митників відмовляється, той нехай пише заяву на звільнення. Але часи то змінилися, яким чином можна зараз заставити заплатити водія, який везе цілком легальний груз? Викручувати їм руки?. Ті прямо кажуть, що при намаганні вимагати від них гроші звертатимуться в правоохоронні органи і з допомогою технічних засобів фіксуватимуть корупційні діяння.

У митних інспекторів Чопської митниці, завдяки Валерію Пересоляку тепер виникла непроста дилема – звільнятися з роботи чи йти у тюму.

Невже  сотні молодих людей загинули в Києві заради того аби нова влада знову грабувала наших співвітчизників.

По материалам http://www.trubyna.org.ua/

Новини Ужгорода